Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pui cu lamaie cu morcovi si praz

Pui cu lamaie cu morcovi si praz

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Puiul cu lămâie și orezul are o calitate refacetoare, iar în acest fel de mâncare aromele morcovilor dulci și ale prazului nu doar se îmbină frumos, ci sunt și hrănitoare. Sosul alimentează totul.


Ingrediente

  • ceapă 1 mediu, tocat fin
  • ulei
  • pui (aproximativ 1,5 kg)
  • cimbru 2 crengute
  • supă de pui 1 litru (sau mai mult)
  • morcovi 750 g, decojite și tăiate în bucăți de 3 cm
  • praz 5-6 medii, spălate și tăiate felii
  • orez basmati 350 g
  • lămâie 1, suc
  • galbenusuri de ou 2
  • supă de pui ½ cub, maruntit (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Prăjiți ceapa în unt sau ulei până se înmoaie, apoi transferați într-o tavă. Se condimenteaza puiul si se umple cu cimbru, apoi se pune peste ceapa. Turnați 1 litru de bulion fierbinte în jurul puiului, apoi acoperiți cu folie. (Cantitatea de lichid de care aveți nevoie va depinde de dimensiunea conservei). Gatiti 50 de minute.

  • Pasul 2

    Ungeți puiul și adăugați morcovii în tavă. Ar trebui să fie suficient lichid pentru a acoperi aproape morcovii. Acoperiți din nou și gătiți puiul timp de 30-40 de minute până când morcovii sunt doar fierți și sucul de pui curge limpede. Scoateți morcovii, acoperiți cu folie și lăsați la loc cald.

  • Pasul 3

    Scoateți și rezervați 300 ml de bulion din tavă, apoi adăugați prazul. Asigurați-vă că prazul este acoperit în stoc. Creșteți temperatura cuptorului la 220C/ventilator 200C/gaz 7, întoarceți tava în cuptor, descoperită, și lăsați puiul să se rumenească, aproximativ 10 minute.

  • Pasul 4

    Ridicați puiul afară, acoperiți-l cu folie și lăsați-l într-un loc cald să se odihnească. Adăugați orezul în tava și amestecați prazul, asigurându-vă că totul este acoperit cu stoc. Acoperiți cu mai multă folie și gătiți timp de 20 de minute sau până când orezul și prazul sunt fierte și cea mai mare parte a lichidului a fost absorbită.

  • Pasul 5

    Între timp, adăugați jumătate din zeama de lămâie, ½ cub de bulion (dacă bulionul nu este foarte tare) și două gălbenușuri de ou în bulionul rezervat și gătiți ușor la foc foarte mic până se îngroașă puțin. Amestecați constant și mențineți temperatura scăzută, deoarece oul se va amesteca dacă este lăsat să se supraîncălzească. Cand s-a fiert, se ia cratita de pe foc si se tine la cald, se mai adauga zeama de lamaie, daca este nevoie.

  • Pasul 6

    Transferați orezul și prazul într-un vas de servire și introduceți morcovii înapoi în cuptor în timp ce tăiați puiul. Se serveste cu orezul si prazul, morcovii si sosul de lamaie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 878
  • Carbohidrați 89.1g
  • Proteină 61,9g
  • Gras 27.6g
  • Sare 0,7g
  • Saturate 7.5g
  • Fibră 12.9g
#Pui #lamaie #morcovi #praz
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *