Tipul bucătăriei:
Pui cu linte Puy, lamaie si ierburi
- serveste 2
- Uşor
Masa perfectă hrănitoare și sățioasă. Acest fel de mâncare împerechează pieptul de pui cu linte puy piperată, cu colesterol, asezonată cu lămâie, usturoi și pătrunjel.
Ingrediente
- supă de pui 650 ml
- linte Puy 100 g
- ulei de masline
- piept de pui 2, pielea pe
- usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
- lămâie 1, suc si coaja
- pătrunjel un buchet mic, tocat grosier
Metodă
-
Pasul 1
Puneti 500 ml de supa de pui intr-o tava. Adăugați lintea și fierbeți până se înmoaie, aproximativ 20 de minute. Încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă.
Pune pieptul de pui cu pielea în jos și gătește până când pielea devine maro aurie. Se rastoarna si se fierbe 5-6 minute se adauga usturoiul in tigaie, se amesteca un minut, apoi se adauga restul de bulion, zeama si coaja de lamaie si se fierbe cateva minute.
Scurgeți lintea și aruncați prin pătrunjel. Taiati puiul felii si serviti pe un pat de linte cu sucul din tigaie lingura.
Informatii nutritionale
- Kcals 416
- Carbohidrați 29.3g
- Proteină 59.2g
- Gras 7.8g
- Sare 2.48g
- Saturate 1.3g
- Fibră 6g