Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de pui cu oală cu lămâie și curmale

Pui cu oală cu curmale și lămâie caramelizată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6
  • Uşor

Lămâile dulci și curmalele prăjite pline sunt gătite cu acest pui pentru un fel de mâncare de pui întreg, ușor, dar alternativ


Încercați această răsucire pe un pui fript sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui fript.


Alison Roman spune …„Este dulce și acidulat și puțin picant și pur și simplu special. Are un fel de arome îndrăznețe la care nu te-ai aștepta de la atât de puține ingrediente. Dar este, de asemenea, un fel de mâncare destul de flexibil și poate fi preparat cu un pui întreg sau părți de pui pentru o atmosferă potrivită pentru o săptămână. ”


Consultați ghidul Alison Roman despre cele mai bune locuri de mâncare și băutură din New York aici …

Ingrediente

  • pui întreg 1,8 kg sau pulpe sau pulpe de pui 1,25 kg
  • ulei de masline 4 linguri
  • lămâie 1, tăiat în rondele groase, sâmburi îndepărtate
  • echalion șalotă 2, înjumătățit pe lungime
  • date medjool 4-6, fără sâmburi
  • crenguțe de cimbru sau oregano 4, plus un plus de servit
  • ardei iute urfa măcinat 2 linguri sau fulgi de ardei iute uscate 1 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul 220C / ventilatorul 200C / gaz 7. Condimentați puiul peste tot. Încălziți 2 linguri de ulei într-o caserolă mare la foc mediu-mare. Puneți puiul în oală, cu pieptul în sus și, folosind clești, apăsați ușor pentru a vă asigura că pielea intră în contact uniform cu baza. (Dacă folosiți coapse sau picioare, frageți puiul cu pielea în jos.)

  • Pasul 2

    Gatiti 5-8 minute fara sa mutati puiul, pana se rumeneste. Adăugați feliile de lămâie și șalotele, asigurându-vă că lămâia ajunge la fundul tigaiei. Sizzle timp de 2 minute.

  • Pasul 3

    Adăugați curmale, ierburi și 250 ml apă. Presărați vârful puiului cu ardei iute și puneți capacul. Prajiti la cuptor timp de 20-25 de minute sau pana cand curmalele sunt plinute, feliile de lamaie sunt dulci, iar puiul este aproape dar nu gatit complet.

  • Pasul 4

    Scoateți capacul și stropiți puiul cu restul de 2 linguri de ulei de măsline. Continuați să gătiți încă 20-30 de minute sau până când lichidul a scăzut cu 1/ 2, iar partea de sus a puiului este maro auriu.

  • Pasul 5

    Lăsați puiul să se odihnească în tigaie timp de 10 minute, apoi transferați-l pe o tocătoare și sculptați. Se servește alături de șalotă, felii de lămâie și curmale, cu puțină cimbru și sare fulgi presărate.

Informatii nutritionale

  • Kcals 458
  • Gras 25.4g
  • Saturează 6g
  • Carbohidrați 17.6g
  • Zaharuri 16.9g
  • Fibră 3.3g
  • Proteină 38.1g
  • Sare 0,6g
.
#Pui #oală #curmale #și #lămâie #caramelizată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *