Tipul bucătăriei:
Pui cu salsa verde
- serveste 2
- Puțin efort
Salsa verde este un sos bogat, parfumat, făcut cu busuioc, pătrunjel, capere, usturoi și ulei de măsline. Este adesea servit cu friptură sau miel, dar această actualizare mai ușoară folosește piept de pui și fasole cannellini pentru o cină italiană rapidă.
Ingrediente
- lămâie 1, suc
- pătrunjel ½ o grămadă mică
- busuioc ½ o grămadă mică
- capere 1 lingură, clătită și scursă
- usturoi ½ cuișoare
- mustar Dijon 1 lingura
- ulei de masline
- piept de pui 2, fără piele
- fasole cannellini tavă de 400 g
- rachetă 50 g
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face salsa, amestecați sucul de lămâie, ierburile, caperele, usturoiul, muștarul și 2 linguri de ulei într-un robot de bucătărie (adaugă puțină apă dacă este nevoie). Puneți la grătar sau grătar puiul pe ambele părți până când este fiert.
Se încălzește fasolea, se scurge, apoi se amestecă cu rucola și jumătate de salsa. Tăiați puiul felii și îmbrăcați-l cu restul de salsa.
Informatii nutritionale
- Kcals 420
- Gras 16.7g
- Saturate 2.4g
- Carbohidrați 24.1g
- Fibră 7.4g
- Proteină 44.9g
- Sare 2.16g
#Pui #salsa #verde