Tipul bucătăriei:
Pui cu sos agrodolce
- serveste 2
- Uşor
Agrodolce înseamnă dulce și acru în italiană. Acest fel de mâncare gătește escalope subțiri de pui într-un sos de roșii, ceapă și oțet de vin roșu pentru un fel de mâncare puternic, cu conținut scăzut de calorii și cu conținut scăzut de grăsimi.
Ingrediente
- piept de pui fara piele 2
- făină 1 lingura, bine asezonata
- ulei de masline
- ceapa rosie 1, tăiat în jumătate și feliat subțire
- țelină 3 tulpini, feliate subțiri
- roșii cherry 100 g, tăiate la jumătate
- otet de vin rosu 1 lingura
- zahăr ½ linguriță
- pătrunjel cu frunze plate o mână mică, tocată
- nasturel sau racheta a servi
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați pieptul de pui în jumătate pe orizontală, astfel încât să aveți patru bucăți subțiri. Acoperiți cu hârtie de copt și aplatizați ușor cu un sucitor sau fundul unei tavi grele. Pudrați cu făina asezonată, scuturând orice exces.
-
Pasul 2
Se încălzește 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă și se rumenește bine puiul pe ambele părți. Scoateți apoi fierbeți ceapa și țelina în aceeași tigaie timp de 3 minute și asezonați. Adăugați roșiile și gătiți timp de 3-4 minute până încep să se descompună. Adăugați oțetul și zahărul. Puneți puiul înapoi în tigaie și gătiți timp de 3-4 minute până când este fiert, apoi amestecați pătrunjelul. Se serveste cu salata verde.
Informatii nutritionale
- Kcals 262
- Gras 7.6g
- Carbohidrați 13.5g
- Fibră 2.3g
- Proteină 35.8g
- Sare 1,59g