Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un pui de pui cu pielea aurie pe o tavă argintie mat

Pui cu sos alb Alabama

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Sosul alb Alabama este o alternativă cremoasă și ascuțită la afumatul bogat al sosului tradițional BBQ. Este un prieten grozav pentru acest pui care este gătit lent în cuptor, apoi tocat peste cărbuni încinși


Încercați această rețetă de pui fiert lent, apoi consultați aripioarele noastre de pui cu ardei iute la grătar, aripioare de bivol la cuptor și mai multe rețete pentru grătar aici.

Ingrediente

  • pui 1,8 kg, spatchcock
  • boia afumată 1 lingura
  • chimen măcinat 1 lingura
  • granule de usturoi 2 lingurite
  • fulgi de sare de mare 1 lingura
  • boabe de piper negru măcinat pentru a face ½ linguriță

SOS ALB ALABAMA

  • maioneză 100 ml
  • zară sau iaurt natural 100 ml
  • oțet de cidru 3 linguri
  • sos de hrean 2 linguri
  • mustar englezesc 1 lingura
  • granule de usturoi 1 lingura
  • mărar un buchet mic, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Încălzește cuptorul la 160°C/ventilator 140°C/gaz 3. Cereți măcelarului dvs. să-și pună puiul la foc sau vizionați videoclipul nostru simplu. Pune puiul într-o tavă de prăjire în care se potrivește bine. Amestecați boia de ardei, chimen, usturoi, sare și piper. Presărați acest lucru pe ambele părți ale puiului, mângâindu-l pentru a acoperi. Acoperiți tava cu un strat dublu de folie, apoi prăjiți timp de 1 oră și 30 de minute. În acest moment, puteți răci puiul la temperatura camerei, apoi puteți răci până la două zile înainte de a termina pe grătar.

  • Pasul 2

    Se amestecă toate ingredientele pentru sosul alb și se toarnă în două boluri – unul pentru ungere și unul pentru servire.

  • Pasul 3

    Încinge un grătar la mare. Folosiți o frigărui mare de metal pentru a străpunge puiul în diagonală prin piept în pulpa de pe cealaltă parte a puiului. Repetați cu o altă frigărui pe cealaltă parte pentru a face o formă de X. Acest lucru va susține puiul și vă va ajuta să îl întoarceți. Așezați puiul pe grătar și ungeți sosul peste tot. Întoarceți cu grijă puiul la fiecare 3-4 minute și ungeți cu mai mult sos. După 10-15 minute, puiul va începe să se carbonizeze și să se crocante și va fi încălzit. Se scoate pe un platou de servire, se unge cu mai mult sos, se acopera si se lasa sa se odihneasca 10 minute. Alternativ, dacă terminați puiul în casă, încălziți grătarul la maxim și ungeți puiul cu mult sos. Prăjiți timp de 4-5 minute, răsturnând, periând și repetând încă de trei sau patru ori până când devine crocant, carbonizat pe alocuri și fiert.

  • Pasul 4

    Serviți puiul cu sosul alb rezervat pentru înmuiat sau uns peste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 691
  • Gras 47,6g
  • Saturate 9.1g
  • Carbohidrați 5.4g
  • Zaharuri 3.7g
  • Fibră 1.8g
  • Proteină 59.3g
  • Sare 4.9g
#Pui #sos #alb #Alabama
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *