Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un pui glazurat, îmbinat, pe un platou cu un castron de slaw

Pui de bivoliță

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Sosul iute cu oțet este secretul unui pui de bivoliță grozav – este în mod tradițional combinat cu sos de țelină și brânză albastră, pe care l-am încorporat aici într-o slaw cremoasă și răcoritoare.


Faceți acest pui de bivol, apoi verificați-ne pui chilli, Pui Bajan și mai multe rețete interesante de pui.

Ingrediente

  • Toată găina 1,2 kg

MARINADA

  • oțet de cidru 4 linguri
  • ulei de masline 2 linguri
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • boabe de piper negru măcinat pentru a face ½ linguriță
  • fulgi de sare de mare 1 lingura
  • piper roșu 1 lingura
  • boia afumată 1 lingura

SOS DE BIVOL

  • unt 50 g
  • usturoi 1 cuișoare
  • sos iute pe bază de cayenne (am folosit Frank’s RedHot) 148ml

BLUE CHEESE SLAW

  • brânză albastră tare 75 g
  • smantana 100 g
  • maioneză 50 g
  • mustar englezesc 1 lingura
  • lămâie un strop de suc
  • țelină 4-6 bețe
  • piper verde 1, feliate fin
  • ceapa rosie ½, feliate fin
  • arpagic ½ grămadă mică, tocată mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Folosind o pereche de foarfece de bucătărie, răsturnați puiul, astfel încât să fie cu pieptul în jos și tăiați de-a lungul fiecărei părți a coloanei vertebrale pentru a-l îndepărta. Întoarceți puiul astfel încât să fie cu pielea în sus și deschideți-l. Apăsați pe ambele părți cu palma pentru a aplatiza.

  • Pasul 2

    Se amestecă ingredientele pentru marinată, apoi se masează pe ambele părți ale puiului. Puneți, cu pielea în jos, într-un vas nereactiv, acoperiți și răciți timp de 1 oră în timp ce aprindeți grătarul (nu marinați mai mult de 2 ore, altfel oțetul ar putea întări prea mult carnea). Încălziți grătarul timp de 40 de minute-1 oră înainte de gătit pentru a permite flăcărilor mari să se stingă și cărbunelui să devină cenușiu – acest lucru va preveni aprinderile și vă va permite să controlați căldura, mai degrabă decât să ardeți mâncarea.

  • Pasul 3

    Scoateți puiul din marinată și transferați-l pe grătar. Gătiți, cu pielea în jos, în centrul grătarului, la foc mediu, timp de 10 minute, până când devine auriu și crocant, apoi răsturnați folosind o pereche mare de clești și transferați la căldură indirectă pe partea laterală a grătarului. Acoperiți cu capacul grătarului sau cu o bucată de folie strânsă și gătiți timp de 40-50 de minute sau până când sucurile curg limpede sau în centrul puiului arată 70C pe un termometru pentru carne.

  • Pasul 4

    Între timp, faceți salată. Se sfărâmă brânza albastră într-un castron mare, rupând bucățile mari cu o furculiță. Se amestecă smântâna, maiaua și muștarul. Se condimentează și se adaugă un strop de suc de lămâie. Dacă preferați o salată mai cremoasă, amestecați până la omogenizare folosind un blender de mână. Încorporați țelina, ardeiul și ceapa. Se presară cu arpagicul și se da la rece până la nevoie.

  • Pasul 5

    Încinge ingredientele pentru sosul de bivoliță într-o tigaie mică pe plită sau grătar până devin netede și strălucitoare. Scoateți puiul pe un platou sau farfurie și ungeți generos cu sosul de bivoliță. Odihnește-te timp de 10 minute înainte de a servi cu sosul de bivoliță rămas și salata de brânză albastră.

Informatii nutritionale

  • Kcals 698
  • Gras 54,7g
  • Saturate 19.8g
  • Carbohidrați 5.7g
  • Zaharuri 4.4g
  • Fibră 2.8g
  • Proteină 44.4g
  • Sare 6.5g
#Pui #bivoliță
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *