Tipul bucătăriei:
Pui de bivoliță
- serveste 4
- Uşor
Sosul iute cu oțet este secretul unui pui de bivoliță grozav – este în mod tradițional combinat cu sos de țelină și brânză albastră, pe care l-am încorporat aici într-o slaw cremoasă și răcoritoare.
Faceți acest pui de bivol, apoi verificați-ne pui chilli, Pui Bajan și mai multe rețete interesante de pui.
Ingrediente
- Toată găina 1,2 kg
MARINADA
- oțet de cidru 4 linguri
- ulei de masline 2 linguri
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- boabe de piper negru măcinat pentru a face ½ linguriță
- fulgi de sare de mare 1 lingura
- piper roșu 1 lingura
- boia afumată 1 lingura
SOS DE BIVOL
- unt 50 g
- usturoi 1 cuișoare
- sos iute pe bază de cayenne (am folosit Frank’s RedHot) 148ml
BLUE CHEESE SLAW
- brânză albastră tare 75 g
- smantana 100 g
- maioneză 50 g
- mustar englezesc 1 lingura
- lămâie un strop de suc
- țelină 4-6 bețe
- piper verde 1, feliate fin
- ceapa rosie ½, feliate fin
- arpagic ½ grămadă mică, tocată mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Folosind o pereche de foarfece de bucătărie, răsturnați puiul, astfel încât să fie cu pieptul în jos și tăiați de-a lungul fiecărei părți a coloanei vertebrale pentru a-l îndepărta. Întoarceți puiul astfel încât să fie cu pielea în sus și deschideți-l. Apăsați pe ambele părți cu palma pentru a aplatiza.
-
Pasul 2
Se amestecă ingredientele pentru marinată, apoi se masează pe ambele părți ale puiului. Puneți, cu pielea în jos, într-un vas nereactiv, acoperiți și răciți timp de 1 oră în timp ce aprindeți grătarul (nu marinați mai mult de 2 ore, altfel oțetul ar putea întări prea mult carnea). Încălziți grătarul timp de 40 de minute-1 oră înainte de gătit pentru a permite flăcărilor mari să se stingă și cărbunelui să devină cenușiu – acest lucru va preveni aprinderile și vă va permite să controlați căldura, mai degrabă decât să ardeți mâncarea.
-
Pasul 3
Scoateți puiul din marinată și transferați-l pe grătar. Gătiți, cu pielea în jos, în centrul grătarului, la foc mediu, timp de 10 minute, până când devine auriu și crocant, apoi răsturnați folosind o pereche mare de clești și transferați la căldură indirectă pe partea laterală a grătarului. Acoperiți cu capacul grătarului sau cu o bucată de folie strânsă și gătiți timp de 40-50 de minute sau până când sucurile curg limpede sau în centrul puiului arată 70C pe un termometru pentru carne.
-
Pasul 4
Între timp, faceți salată. Se sfărâmă brânza albastră într-un castron mare, rupând bucățile mari cu o furculiță. Se amestecă smântâna, maiaua și muștarul. Se condimentează și se adaugă un strop de suc de lămâie. Dacă preferați o salată mai cremoasă, amestecați până la omogenizare folosind un blender de mână. Încorporați țelina, ardeiul și ceapa. Se presară cu arpagicul și se da la rece până la nevoie.
-
Pasul 5
Încinge ingredientele pentru sosul de bivoliță într-o tigaie mică pe plită sau grătar până devin netede și strălucitoare. Scoateți puiul pe un platou sau farfurie și ungeți generos cu sosul de bivoliță. Odihnește-te timp de 10 minute înainte de a servi cu sosul de bivoliță rămas și salata de brânză albastră.
Informatii nutritionale
- Kcals 698
- Gras 54,7g
- Saturate 19.8g
- Carbohidrați 5.7g
- Zaharuri 4.4g
- Fibră 2.8g
- Proteină 44.4g
- Sare 6.5g