Tipul bucătăriei:

Rețetă de pui Marmite

Pui de marmit

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Verificați puiul crocant Marmite al lui Luiz Hara cu o murătură rapidă de castravete. Acest fel de mâncare simplu, dar mai plin de culoare, este plin de aromă și o rețetă ușoară de weekend pentru a servi prietenilor


Luiz Hara spune … „La fel ca sosul de soia și oțetul balsamic, sosul de soia și marmitul sunt o combinație umami-explozivă. Această rețetă a fost inspirată de o călătorie recentă în Malaezia, unde un fel de mâncare similară nyonya este omniprezent. Am modificat-o totuși, mărind lovitura Marmite și făcând-o mai puțin dulce. Aceasta este una dintre rețetele mele preferate. ”

Ingrediente

  • coapse de pui dezosate 500g, piele
  • usturoi 1 cuișor, zdrobit
  • sos de soia 1 lingură
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit adânc
  • Katakuriko japonez (amidon de cartofi) sau făină de porumb 4 linguri, vezi notele de mai jos
  • ceapa verde feliate subțire pe diagonală pentru a face 2 linguri

CASTRAVET DULCE ȘI PICKLE WAKAME

  • otet de orez 160ml
  • zahar granulat 120g
  • castraveți 2 mari, feliate subțire
  • sare de mare 2 linguri
  • ardei iute roșu 1 mare, feliat subțire
  • alge marine wakame uscate 2 linguri, vezi notele de mai jos

MARMITE ȘI SOS DE SOIE

  • Marmite 2 linguri
  • sos negru de soia 2 linguri
  • mirin 8 linguri (sau folosiți 4 linguri de miere în amestec cu 4 linguri de apă)
  • vin de orez de sake sau shaoxing 4 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face murătura dulce de castraveți, combinați oțetul, zahărul și 160ml apă într-o tigaie și aduceți la fierbere la foc mare. Se ia de pe foc și se lasă la răcit 1 oră. Puneți feliile de castraveți într-o strecurătoare peste un castron și frecați sarea peste ele până când acestea sunt complet acoperite. Puneți o farfurie cu o greutate deasupra feliilor de castraveți și lăsați timp de 1 oră, apoi stoarceți cât mai multă apă din feliile de castraveți, dar nu le clătiți. Adăugați felii de castraveți și ardei iute în amestecul de oțet de orez răcit și lăsați-i să murească timp de cel puțin 2 ore.

  • Pasul 2

    Tăiați puiul în bucăți de mușcătură, puneți-l într-un castron, adăugați usturoiul și sosul de soia, amestecați bine și lăsați cel puțin 30 de minute și până la 2 ore.

  • Pasul 3

    Cu 20 de minute înainte de a servi murăturile, înmuiați algele wakame uscate într-un vas cu apă rece timp de 2-3 minute, scurgeți-le, stoarceți apa și tocați aproximativ bucățile mari de alge marine. Adăugați wakame la amestecul de murături și amestecați bine. Murătura este gata de servit și orice resturi pot fi păstrate în frigider într-un recipient etanș până la o lună.

  • Pasul 4

    Între timp, într-un castron separat, amestecați toate ingredientele pentru sosul de marmită și soia până când marmitul se dizolvă.

  • Pasul 5

    Umpleți o tigaie nu mai mult de 1/ 3 plin cu ulei de floarea-soarelui și încălziți la 170C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 40 de secunde. Înveliți puiul în amidon de cartofi sau făină de porumb, scuturați orice făină în exces și adăugați cu grijă puiul în tigaie în loturi. Gatiti puiul timp de 8-10 minute sau pana se rumeneste si se coace, apoi scurgeti pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie.

  • Pasul 6

    Adăugați sosul de marmită și soia într-o tigaie, încălziți-l pentru a arde alcoolul și până când este ușor îngroșat, apoi adăugați bucățile de pui și amestecați bine pentru a le acoperi în sos. Serviți imediat acoperit cu ceapa de primăvară și murătura de castraveți pe lateral.

Informatii nutritionale

  • Kcals 402
  • Gras 16g
  • Saturează 4g
  • Carbohidrați 27.4g
  • Zaharuri 18g
  • Fibră 1.6g
  • Proteină 32.1g
  • Sare 3.9g
.
#Pui #marmit
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast