Tipul bucătăriei:
Pui din frunze de tei cu ardei iute dulce și sos de arahide
- serveste 4
- Uşor
Impresionează-ți oaspeții cu acest aperitiv frumos și delicat. Cuburile de piept de pui sunt marinate în lime verde, usturoi și miere și sunt servite peste ardei iute dulce și sos de dipingere cu arahide.
Ingrediente
- frunze de tei 35
- usturoi 2 cuișoare
- sos de pește 2 lingurite
- Miere 2 lingurite
- ceapa verde 3, tocat
- ulei vegetal
- piept de pui 4, tăiați în cuburi mici
sos de ardei iute cu arahide
- otet de orez 150 ml
- zahăr pudră 175 g
- coriandru tocat pentru a face 1 lingura
- ardei iute roșu 1 mediu, feliat fin
- arahide prăjite 1 lingura, macinata
Metodă
-
Pasul 1
Înmuiați 20 de frigărui de lemn în apă. Luați 15 frunze de tei, scoateți tulpinile și tăiați mărunt. Lăsați pe cele rămase întregi. Combinați usturoiul, sosul de pește, mierea, ceapa primăvară și uleiul vegetal în robotul de bucătărie.
Frigarui puiul cu 1 frunza intreaga de tei intre cuburi, punem intr-un vas plat si turnam peste marinada. Răciți cel puțin 30 de minute sau până când este gata de grătar.
-
Pasul 2
Faceți sosul chilli încălzind oțetul de orez și zahărul. După ce dă în clocot, reduceți focul și gătiți aproximativ 3 minute până se îngroașă. Se răcește apoi se adaugă ingredientele rămase. Gatiti puiul pe un gratar, tigaie sau tigaie pana se rumeneste, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Serviți cu sosul de dipping chilli.
Informatii nutritionale
- Kcals 385
- Carbohidrați 50.3g
- Proteină 35.3g
- Gras 6.1g
- Sare 0,73g
- Saturate 1.1g
- Fibră 0,3g