Tipul bucătăriei:
Pui dulce-acru cu aragaz lent
- servește 4 persoane
- Uşor
Asigurați-vă acest fel de mâncare popular pentru a vă pregăti de vineri seara următoare, cu instrucțiuni suplimentare pentru a face rețeta folosind un aragaz lent
Această rețetă de pui dulci și acri cu aragaz lent este adaptată din Cook Slow: Light and Healthy de Dean Edwards. Puteți controla grăsimea și zahărul din această rețetă și va avea un gust mai proaspăt decât orice versiune de luat masa. Dean spune: „Îmi place o fată bună. Acest fel de mâncare se gătește ușor acasă și bonusul este că știi exact ce se întâmplă în mâncarea ta. ”
Încercați mai multe rețete cu aragaz lent.
Instrucțiuni pentru aragazul lent
Urmați pasul 1 ca mai jos, apoi transferați puiul într-un aragaz lent, împreună cu ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, 200 ml de brânză, zahăr, ketchup și oțet. Puneți capacul și gătiți la setarea joasă timp de 6 ore. Adăugați ardeii și gătiți încă 30 de minute, apoi urmați pasul 3 ca mai sus.
Ingrediente
- ulei de masline 1-2 linguri
- fileuri de coapsa de pui fara piele 500g, cubulețe
- ceapa rosie 1, cubulete
- ardei rosu 1, feliat
- piper verde 1, feliat
- usturoi 3 cuișoare, zdrobite
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, ras fin
- frig rosu 1, însămânțată și tocată mărunt
- supă de pui 400 ml, doar fiert dacă gătiți pe plită (sau 200 ml dacă utilizați aragazul lent)
- zahăr brun moale deschis 30g
- ketchup de roșii 4 linguri
- oțet de mere 2 linguri
- faina de porumb 1 linguriță
- sos de soia 1 lingură
- ceapa de primăvară 1, feliat (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul într-o caserolă grea la foc mediu. Gatiti puiul timp de 4 minute sau pana devine auriu.
-
Pasul 2
Adăugați ceapa, ardeii, usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute și gătiți timp de 1-2 minute. Se adaugă bulionul, zahărul, ketchupul și oțetul, apoi se amestecă bine. Puneți un capac, reduceți focul la minim și gătiți timp de 45 de minute
-
Pasul 3
Se amestecă împreună făina de porumb și 1 lingură de apă într-un castron mic, apoi se adaugă în tigaie, amestecând până se îngroașă. Chiar înainte de servire, adăugați sosul de soia după gust, apoi presărați ceapa de primăvară, dacă o folosiți.
Informatii nutritionale
- Kcals 283
- Gras 9.4g
- Saturează 1.9g
- Carbohidrați 18.6g
- Zaharuri 16g
- Fibră 2.4g
- Proteină 29,8g
- Sare 1.7g