Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pui cu ardei iute și acrișor

Pui dulce-acru cu aragaz lent

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Asigurați-vă acest fel de mâncare popular pentru a vă pregăti de vineri seara următoare, cu instrucțiuni suplimentare pentru a face rețeta folosind un aragaz lent


Această rețetă de pui dulci și acri cu aragaz lent este adaptată din Cook Slow: Light and Healthy de Dean Edwards. Puteți controla grăsimea și zahărul din această rețetă și va avea un gust mai proaspăt decât orice versiune de luat masa. Dean spune: „Îmi place o fată bună. Acest fel de mâncare se gătește ușor acasă și bonusul este că știi exact ce se întâmplă în mâncarea ta. ”

Încercați mai multe rețete cu aragaz lent.


Instrucțiuni pentru aragazul lent

Urmați pasul 1 ca mai jos, apoi transferați puiul într-un aragaz lent, împreună cu ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, 200 ml de brânză, zahăr, ketchup și oțet. Puneți capacul și gătiți la setarea joasă timp de 6 ore. Adăugați ardeii și gătiți încă 30 de minute, apoi urmați pasul 3 ca mai sus.

Ingrediente

  • ulei de masline 1-2 linguri
  • fileuri de coapsa de pui fara piele 500g, cubulețe
  • ceapa rosie 1, cubulete
  • ardei rosu 1, feliat
  • piper verde 1, feliat
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, ras fin
  • frig rosu 1, însămânțată și tocată mărunt
  • supă de pui 400 ml, doar fiert dacă gătiți pe plită (sau 200 ml dacă utilizați aragazul lent)
  • zahăr brun moale deschis 30g
  • ketchup de roșii 4 linguri
  • oțet de mere 2 linguri
  • faina de porumb 1 linguriță
  • sos de soia 1 lingură
  • ceapa de primăvară 1, feliat (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți uleiul într-o caserolă grea la foc mediu. Gatiti puiul timp de 4 minute sau pana devine auriu.

  • Pasul 2

    Adăugați ceapa, ardeii, usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute și gătiți timp de 1-2 minute. Se adaugă bulionul, zahărul, ketchupul și oțetul, apoi se amestecă bine. Puneți un capac, reduceți focul la minim și gătiți timp de 45 de minute

  • Pasul 3

    Se amestecă împreună făina de porumb și 1 lingură de apă într-un castron mic, apoi se adaugă în tigaie, amestecând până se îngroașă. Chiar înainte de servire, adăugați sosul de soia după gust, apoi presărați ceapa de primăvară, dacă o folosiți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 283
  • Gras 9.4g
  • Saturează 1.9g
  • Carbohidrați 18.6g
  • Zaharuri 16g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 29,8g
  • Sare 1.7g
.
#Pui #dulceacru #aragaz #lent
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *