Tipul bucătăriei:
Pui fript cu ardei iute
- serveste 4
- Puțin efort
Pentru o friptură distractivă și parfumată, animați-vă prânzul de duminică cu această marinadă cu furnicături de condimente și multe arome de usturoi și lămâie
Încercați această răsucire a unui pui la friptură sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui la friptură.
Ingrediente
- ulei de masline
- praf de ardei iute ½ linguriță
- pui 2 kg
- cimbru si rozmarin grămadă mică x 2
- felii de lamaie 8
- catei de usturoi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 240c/ventilator 220c/gaz 9. Amestecați un slip bun de ulei de măsline cu ½ linguriță pudră de ardei iute și frecați amestecul peste un pui de 2 kg. Asezoneaza bine. Umpleți o grămadă mică de cimbru și rozmarin, câteva felii de lămâie și câțiva căței de usturoi în interiorul cavității puiului, apoi prindeți pielea la deschidere împreună cu bețișoare de cocktail sau o frigărui.
Pune puiul într-o tavă de prăjire și mai pune un buchet mic de cimbru și rozmarin, câteva felii de lămâie și căței de usturoi pe margine. Adăugați un strop de apă pentru a opri totul să ardă.
-
Pasul 2
Prăjiți puiul timp de 10 minute pentru a rumeni pielea, apoi ungeți mai mult ulei și adăugați un strop de apă. Coborâți cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4 și mai coaceți încă o oră și 20 de minute sau până când zeama este limpede când se străpunge coapsa. se odihnește 20 de minute, apoi se servește.