Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pui fript cu marinată de iaurt picant

Pui fript cu iaurt condimentat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Pui fript cu poftă de mâncare! Faceți o marinată simplă, picantă, din ingredientele dulapului și acoperiți puiul cu ea înainte de prăjire. Această rețetă include pene de cartofi


Încercați această răsucire pe un pui fript sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui fript.


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • pui 1 întreg, aproximativ 1,5 kg
  • coacerea cartofilor 4
  • semințe de chimen 1 linguriță
  • fulgi de chilli o ciupitura
  • ulei de masline

Marinadă

  • ghimbir o bucată mică, ras fină
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ardei iute verde 1, tocat mărunt
  • chimen măcinat 2 lingurițe
  • coriandru 2 lingurițe
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • lămâie 1, zestrat și suc
  • iaurt natural 100g

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Amestecați toate ingredientele pentru marinată cu un pic de condimente. Puneți puiul într-o tavă de prăjit și frecați marinata pe toată pielea. Puneți jumătățile de lămâie stoarse în cavitate și prăjiți-le 1 oră și 30 de minute, apoi odihniți-vă 20 de minute înainte de a le sculpta.

  • Pasul 2

    Tăiați cartofii în pene și aruncați cu semințele de chimen, fulgi de ardei iute, 2 linguri de ulei și multă sare și piper. Trageți într-o tavă de prăjit superficială și introduceți-o în cuptor, deasupra puiului, în ultimele 30 de minute.

  • Pasul 3

    Întoarceți cartofii o dată în timp ce gătiți și continuați să prăjiți în timp ce puiul se odihnește, timp de încă 10 minute, până când se rumenesc și pufos în mijloc. Se servește cu o salată verde sau cu salată de varză.

Informatii nutritionale

  • Kcals 653
  • Gras 29.4g
  • Saturează 7.6g
  • Carbohidrați 41.1g
  • Zaharuri 4.5g
  • Fibră 5.8g
  • Proteină 53g
  • Sare 0,4g
.
#Pui #fript #iaurt #condimentat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *