Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pui fript cu ierburi

Pui fript cu ierburi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Cel mai simplu pui fript vreodată! Instrucțiuni simple de urmat garantează friptura perfectă de fiecare dată – doar cinci ingrediente, inclusiv ierburile tale preferate.


Încercați această răsucire a unui pui la friptură sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui la friptură.

Ingrediente

  • pui 1, sticlă îndepărtată
  • ulei de masline
  • lămâie 2 sferturi
  • cimbru, rozmarin sau tarhon o mână, în funcție de preferințe
  • ceapă 1 mare, tăiată în discuri grase

Metodă

  • Pasul 1

    Cu o zi înainte de a dori să gătiți puiul, scoateți-l din orice ambalaj, așezați-l într-un vas mare de ceramică (pentru a prinde orice sucuri care se scurg) și lăsați-l neacoperit la frigider pe raftul cel mai de jos.

  • Pasul 2

    A doua zi, scoateți puiul din frigider și lăsați-l să stea la temperatura camerei timp de 50 de minute înainte de a începe să gătiți. Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7.

  • Pasul 3

    Ungeți puiul cu ulei de măsline, condimentați-l cu sare și piper pe dinăuntru și pe dinafară, apoi puneți sferturile de lămâie și câteva crenguțe de ierburi în cavitate.

  • Pasul 4

    Puneți puiul într-o tavă de prăjire puțin adâncă deasupra discurilor de ceapă, adăugați un strop de apă în tavă și prăjiți timp de 20 de minute. Coborâți cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 și gătiți încă o oră. Verificați dacă puiul este gătit împingând o frigărui în coapsă și verificând dacă sucurile curg limpede, nu roz. Mai gătiți puțin dacă este necesar, apoi scoateți pasărea din cuptor și lăsați să se odihnească timp de 15 minute înainte de a tăia. Acest lucru permite sucurilor să se reabsorbă, oferind carne suculentă, suculentă, care este mai ușor de tăiat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 553
  • Gras 16.8g
  • Carbohidrați 32.5g
  • Fibră 0,6g
  • Proteină 62,6g
  • Sare 0,3g
#Pui #fript #ierburi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *