Skip to content

Tipul bucătăriei:

6772

Pui fript cu praz și salsa verde de iarnă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Modul fără probleme de a găti un pui întreg, prăjit într-o oală, cu praz și bulion, face un fel de mâncare delicios de suculent. Servește-l cu o salsa verde aromată și cu toate garniturile obișnuite de friptură. Această rețetă folosește un pui Label Anglais, care este adesea puțin mai mic decât pasărea ta obișnuită.


Încercați această răsucire a unui pui la friptură sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui la friptură.

Ingrediente

  • ulei de masline 2 linguri
  • slănină afumată 100g, tocat
  • Pui Label Anglais 1 întreg, aproximativ 1,6 kg
  • cimbru 3 crengute
  • praz 2 mari, tăiate și feliate foarte groase
  • bete de telina 2, tăiate și feliate foarte groase
  • vin alb 200 ml
  • supă de pui 200 ml

iarna salsa verde

  • file de hamsii in ulei 3 scurse
  • usturoi 1 cuișoare, decojit și tocat grosier
  • frunze de telina o mână
  • pătrunjel cu frunze plate o mână mare, tocată
  • otet de vin rosu 2½ linguri
  • rozmarin 2 linguri de tocat marunt
  • salvie 2 linguri de tocat marunt
  • ulei de măsline extra virgin 120 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Încinge 2 linguri de ulei într-o caserolă cu capac suficient de mare pentru a ține puiul. Adauga baconul si gateste, amestecand, pana incepe sa se rumeneasca. Împingeți slănina până la marginile tigaii și adăugați puiul, cu pieptul în jos. Gatiti aproximativ 3 minute pe fiecare parte, pana devine maro-auriu peste tot. Întoarceți-l cu pieptul în sus pentru a termina.

  • Pasul 2

    Adăugați crenguțele de cimbru, prazul și țelina în tigaia cu vin și supa de pui. Se pune capacul și se prăjește la cuptor pentru 1 oră și jumătate.

  • Pasul 3

    Între timp, faceți salsa verde amestecând toate ingredientele într-un robot de bucătărie mic pentru a face un sos texturat. Gustați și adăugați puțin mai mult oțet de vin roșu sau ulei dacă este necesar. Serviți puiul, legumele și sucul din tigaie cu linguri de salsa verde.

Informatii nutritionale

  • Kcals 771
  • Gras 56,8g
  • Carbohidrați 4.2g
  • Fibră 3g
  • Proteină 52.1g
  • Sare 1.4g
#Pui #fript #praz #și #salsa #verde #iarnă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *