Tipul bucătăriei:
Pui fript cu sare
- servește 4-6
- Puțin efort
Sărarea puiului înainte de gătit atrage excesul de umiditate, făcând pulpa mai fermă și pielea crocantă. Serviți cu chipsuri, salată sau aïoli
Încercați această răsucire a unui pui la friptură sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui la friptură.
Ingrediente
- usturoi 1 cap întreg
- Pulpe de pui 8-12, piele pe
- cimbru o gramada
- boabe de piper negru 2 linguri
- sare gema precum Tidman’s Natural Rock Salt (Tesco, Waitrose și Sainsbury’s) pentru stropire
- ulei de masline
- boia afumată sau dulce
Metodă
-
Pasul 1
Zdrobiți cățeii de usturoi, dar lăsați-i în coaja lor de hârtie pentru a ajuta la oprirea arderii. Puneți usturoiul, puiul, cimbrul și boabele de piper într-un castron și răsturnați întregul lot de câteva ori cu mâinile.
-
Pasul 2
Aranjați puiul pe un grătar așezat peste o tavă; acest lucru va permite ca orice lichid să se scurgă. Adăugați usturoiul, cimbrul și boabele de piper, băgându-le printre pui. Presărați o cantitate bună de sare gemă peste, asigurându-vă că acoperiți toate bucățile. Acum se răcește peste noapte sau timp de cel puțin 8 ore, astfel încât sarea să poată elimina orice exces de umiditate.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Îndepărtați excesul de sare de pe pui și clătiți tava de friptură. Stropiți peste puțin ulei de măsline și pudrați cu boia de ardei înainte de a o găti. Boia de ardei afumată adaugă o aromă caldă minunată și o margine ușor ascuțită.
-
Pasul 4
Se frige timp de 1 oră până când pielea este rumenită și crocantă și puiul este gătit. Se servesc cu cateii de usturoi pentru a se stoarce.