Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pui fript cu sare

Pui fript cu sare

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6
  • Puțin efort

Sărarea puiului înainte de gătit atrage excesul de umiditate, făcând pulpa mai fermă și pielea crocantă. Serviți cu chipsuri, salată sau aïoli


Încercați această răsucire a unui pui la friptură sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui la friptură.

Ingrediente

  • usturoi 1 cap întreg
  • Pulpe de pui 8-12, piele pe
  • cimbru o gramada
  • boabe de piper negru 2 linguri
  • sare gema precum Tidman’s Natural Rock Salt (Tesco, Waitrose și Sainsbury’s) pentru stropire
  • ulei de masline
  • boia afumată sau dulce

Metodă

  • Pasul 1

    Zdrobiți cățeii de usturoi, dar lăsați-i în coaja lor de hârtie pentru a ajuta la oprirea arderii. Puneți usturoiul, puiul, cimbrul și boabele de piper într-un castron și răsturnați întregul lot de câteva ori cu mâinile.

  • Pasul 2

    Aranjați puiul pe un grătar așezat peste o tavă; acest lucru va permite ca orice lichid să se scurgă. Adăugați usturoiul, cimbrul și boabele de piper, băgându-le printre pui. Presărați o cantitate bună de sare gemă peste, asigurându-vă că acoperiți toate bucățile. Acum se răcește peste noapte sau timp de cel puțin 8 ore, astfel încât sarea să poată elimina orice exces de umiditate.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Îndepărtați excesul de sare de pe pui și clătiți tava de friptură. Stropiți peste puțin ulei de măsline și pudrați cu boia de ardei înainte de a o găti. Boia de ardei afumată adaugă o aromă caldă minunată și o margine ușor ascuțită.

  • Pasul 4

    Se frige timp de 1 oră până când pielea este rumenită și crocantă și puiul este gătit. Se servesc cu cateii de usturoi pentru a se stoarce.

#Pui #fript #sare
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *