Tipul bucătăriei:
Pui fript thailandez foarte ușor
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă de pui fript thailandez foarte ușor este exact asta și ne place pentru ea. Condimentează-ți friptura obișnuită cu mirodenii thailandeze fantastice care oferă arome mari cu un efort minim.
Ingrediente
- pulpe întregi de pui (pielea și oasele pe piele) 8
- Pastă de curry roșu thailandez 4 linguri (gustul thailandez, este cel mai bun pentru culoare)
- lapte de nucă de cocos tavă de 400 g
- supă de pui 300 ml
- iarba de lamaie 2 tulpini, zdrobite
- frunze de tei 4
- sos de pește 2 linguri
- tei 2, suc
- orez basmati fiert a servi
- castraveți mici 1, tăiate în felii
- coriandru câteva crengute
- ceapa verde 1 buchet, feliat
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Încinge o tigaie antiaderentă, rezistentă la cuptor, apoi adaugă pulpele de pui, cu pielea în jos. Gatiti 10-15 minute la foc mediu. Ideea nu este să gătiți puiul, ci să scoateți o parte din grăsimea de sub pielea puiului, astfel încât să nu ajungă totul în curry.
-
Pasul 2
Scoateți pulpele din tigaie, apoi turnați toată grăsimea cu excepția 1 lingură. Adăugați pasta de curry și un strop de lapte de cocos și amestecați totul, gătind câteva minute. Amestecați restul de lapte de cocos și bulionul și aduceți-l la fiert. Amestecați iarba de lămâie și frunzele de tei apoi puneți pulpele, cu pielea în sus, în tavă și puneți tava la cuptor.
-
Pasul 3
Gatiti 30 de minute pana cand pielea devine crocanta si aurie si sosul este redus. Amestecați sosul de pește și sucul de lime și serviți cu garnitura și orezul basmati.
Informatii nutritionale
- Kcals 527
- Gras 41.6g
- Saturate 20.7g
- Carbohidrați 5.8g
- Fibră 0,9g
- Proteină 31.8g
- Sare 2.5g