Tipul bucătăriei:
Pui Harissa cu cușcuș cu ierburi
- serveste 2
- Uşor
O rețetă rapidă pentru a face un fel de mâncare sănătos, dar picant cu pui. Marinați rapid puiul în harissa, suc de lămâie și coriandru, lăsați câteva minute apoi grătar. Serviți cu un amestec de cușcuș și fasole de unt pentru o masă ușoară la mijlocul săptămânii pentru doi.
Ingrediente
- harissa 2 linguri, o vei gasi cu condimente
- lămâie 1, suc
- coriandru un buchet mic, tocat
- file de pulpă de pui fără piele 4
- cuscus 1 cană mică
- mentă un buchet mic, tocat
- fasole de unt Tavă de 200 g, clătită și scursă
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați harissa cu jumătate din zeama de lămâie, 1 lingură de coriandru și puțină sare și frecați-o peste tot puiul. Așezați-l pe o foaie de copt și puneți-l pe grătar timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până când este fiert.
-
Pasul 2
Între timp, puneți cușcușul într-un bol, adăugați o cană de apă clocotită, acoperiți și lăsați timp de 5 minute. Amestecați câteva condimente, restul de suc de lămâie și coriandru, menta și fasolea de unt. Serviți puiul cu cușcușul.
Informatii nutritionale
- Kcals 418
- Carbohidrați 46,7g
- Proteină 45,7g
- Gras 6.8g