Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Pui la fiert cu pasta de alune si chilli

Pui înăbușit cu pastă de alune și ardei iute cu copt de napi și ciuperci sălbatice

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Olia Hercules preia culesurile bogate și colorate ale unei recolte de toamnă și adaugă o întorsătură est-europeană pentru a crea acest fel de mâncare caldă de pui


Încercați rețeta de pui din Europa de Est a Oliei Hercules, apoi verificați-i spatele cu cartofi și măduve, tartele cu merluciu georgian și hrișcă.

Ingrediente

  • ulei vegetal

PUI LA STEPAT

  • pui 1, îmbinat în 8 (sau folosiți un amestec de coapse și bețișoare)
  • ceapă 1, tocat grosier
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate grosier
  • morcov 1, frecat și tocat grosier
  • țelină 2 bete, tocate grosier
  • supa de pui sau legume 800 ml
  • alune albite 200 g, prăjită
  • ardei iute roșu 2, tocate (semănate dacă vă place mai blând)

COAC ciuperci

  • pui de napi 6, înjumătățit
  • ciuperci salbatice 200 g
  • usturoi 3 cuișoare, tăiate felii
  • tarhon 2 crengute, doar frunze
  • cimbru de lamaie 2 crengute, frunze tocate

Metodă

  • Pasul 1

    Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie și rumeniți bucățile de pui pe toate părțile până devin aurii. Scoateți puiul și adăugați ceapa, usturoiul, morcovul și țelina și gătiți la foc mediu-mic în sucul de pui aproximativ 10 minute până când se înmoaie.

  • Pasul 2

    Puiul se pune înapoi în tigaie, se condimentează totul bine și se adaugă supa de pui. Se macină alunele prăjite și ardeiul ardei într-o pastă într-un blender mic, se adaugă în tigaie și se amestecă bine. Se fierbe 35-40 de minute, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Supa și nucile se vor transforma într-un sos gros.

  • Pasul 3

    Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se incinge 2 linguri de ulei intr-o tava, apoi se adauga napii si se condimenteaza bine. Coaceți 10 minute înainte de a adăuga ciupercile. După încă 10 minute adăugați usturoiul și majoritatea ierburilor. Gatiti inca 2 minute si serviti alaturi de pui cu restul ierburilor imprastiate.

Informatii nutritionale

  • Kcals 615
  • Gras 45,9g
  • Saturate 4g
  • Carbohidrați 10.2g
  • Zaharuri 7.7g
  • Fibră 8.7g
  • Proteină 35.8g
  • Sare 0,8g
.
#Pui #înăbușit #pastă #alune #și #ardei #iute #copt #napi #și #ciuperci #sălbatice
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast