Tipul bucătăriei:
Pui înăbușit cu pastă de alune și ardei iute cu copt de napi și ciuperci sălbatice
- serveste 4
- Uşor
Olia Hercules preia culesurile bogate și colorate ale unei recolte de toamnă și adaugă o întorsătură est-europeană pentru a crea acest fel de mâncare caldă de pui
Încercați rețeta de pui din Europa de Est a Oliei Hercules, apoi verificați-i spatele cu cartofi și măduve, tartele cu merluciu georgian și hrișcă.
Ingrediente
- ulei vegetal
PUI LA STEPAT
- pui 1, îmbinat în 8 (sau folosiți un amestec de coapse și bețișoare)
- ceapă 1, tocat grosier
- usturoi 2 cuișoare, tăiate grosier
- morcov 1, frecat și tocat grosier
- țelină 2 bete, tocate grosier
- supa de pui sau legume 800 ml
- alune albite 200 g, prăjită
- ardei iute roșu 2, tocate (semănate dacă vă place mai blând)
COAC ciuperci
- pui de napi 6, înjumătățit
- ciuperci salbatice 200 g
- usturoi 3 cuișoare, tăiate felii
- tarhon 2 crengute, doar frunze
- cimbru de lamaie 2 crengute, frunze tocate
Metodă
-
Pasul 1
Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie și rumeniți bucățile de pui pe toate părțile până devin aurii. Scoateți puiul și adăugați ceapa, usturoiul, morcovul și țelina și gătiți la foc mediu-mic în sucul de pui aproximativ 10 minute până când se înmoaie.
-
Pasul 2
Puiul se pune înapoi în tigaie, se condimentează totul bine și se adaugă supa de pui. Se macină alunele prăjite și ardeiul ardei într-o pastă într-un blender mic, se adaugă în tigaie și se amestecă bine. Se fierbe 35-40 de minute, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Supa și nucile se vor transforma într-un sos gros.
-
Pasul 3
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se incinge 2 linguri de ulei intr-o tava, apoi se adauga napii si se condimenteaza bine. Coaceți 10 minute înainte de a adăuga ciupercile. După încă 10 minute adăugați usturoiul și majoritatea ierburilor. Gatiti inca 2 minute si serviti alaturi de pui cu restul ierburilor imprastiate.
Informatii nutritionale
- Kcals 615
- Gras 45,9g
- Saturate 4g
- Carbohidrați 10.2g
- Zaharuri 7.7g
- Fibră 8.7g
- Proteină 35.8g
- Sare 0,8g