Skip to content

Tipul bucătăriei:

File de pui pane cu sos katsu, pe pat de orez si mazare

Pui katsu curry

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Dacă comandați întotdeauna curry-ul katsu atunci când mâncați în restaurante japoneze, veți fi surprinși să aflați cât de ușor este de făcut acasă această rețetă de pui pane. Încercați varianta noastră cu mazăre și orez


Încercați acest curry de pui cu katsu, apoi verificați rapid katsu de pui, ouă scotch de pui katsu, curry de pui kiev katsu și mai multe rețete de curry de pui.

Ingrediente

  • făină asezonată pentru praf
  • ou 1, bătut
  • pesmet natural uscat 100 g
  • pulpe de pui fără piele și dezosate 4 mari
  • orez basmati 100 g
  • Mazăre congelată 75 g
  • ulei de susan
  • sos de soia

sos de curry

  • ceapă 1, tocat
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir o bucata mica, curatata de coaja si tocata marunt
  • fulgi de chilli un praf (optional)
  • ulei pentru prăjit
  • făină simplă sau pudră de curry blândă 1 lingura
  • supă de pui 350 ml
  • zahar brun (orice fel va funcționa) 1 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Pune faina, oul si pesmetul in vase separate. Pudrați puiul în făină, apoi oul, apoi pesmetul. Răciți timp de 20 de minute.

  • Pasul 2

    Pentru a face sosul de curry, fierbeți ceapa, usturoiul și ghimbirul (și fulgii de ardei iute dacă folosiți) într-un strop de ulei până se înmoaie. Adăugați amestecul de făină și praf de curry și gătiți timp de 2-3 minute, amestecând pentru a nu se prinde. Adăugați încet bulionul de pui, apoi adăugați zahărul și fierbeți timp de 15 minute. Amestecați sosul până la omogenizare folosind un blender sau un robot de bucătărie.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Încinge 2 linguri ulei într-o tigaie antiaderentă. Prăjiți puiul până devine auriu pe ambele părți, apoi transferați-l pe un grătar și terminați de gătit la cuptor pentru 20 de minute.

  • Pasul 4

    Fierbeți orezul în multă apă cu sare, adăugând mazărea în ultimele 2 minute de gătit. Scurgeți bine apoi amestecați cu câteva picături de ulei de susan și soia. Taiati puiul si aranjati deasupra orezului apoi serviti cu un strop de sos reincalzit.

    S-ar putea sa-ti placa si:

    Pui crocant japonez cu sos de ardei iute

    Tofu marinat cu tăiței udon și verdeață

    Wrap-uri cu salata verde asiatica

Informatii nutritionale

  • Kcals 816
  • Gras 21.1g
  • Carbohidrați 94.3g
  • Fibră 8.3g
  • Proteină 58.4g
  • Sare 2.2g
#Pui #katsu #curry
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *