Tipul bucătăriei:
Pui “Kung Pao
- servește 4 persoane
- Uşor
Verificați această rețetă chinezească de kung pao cu pui. Versiunea tradițională Szechuan este realizată cu ardei iute uscat, dar am folosit în schimb proaspete
Ingrediente
- ulei vegetal 2 linguri
- caju o mână
- fileuri de coapsa de pui fara piele 500g, tăiate în bucăți de mușcătură
- țelină 1 baston, feliat
- ardei iute rosii 2, feliate, plus un plus de servit
- piper verde 1, tocat în bucăți
- ardei roșu 1, tocat în bucăți
- usturoi 3 cuișoare, tăiate felii
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată mărunt
- Boabe de piper Szechuan 1 linguriță, zdrobită
- ceapa verde 4, tăiate în bucăți de 4cm
- faina de porumb 2 lingurițe
- shoaxing vin de orez 1 lingură
- sos de soia 1 lingură
- zahăr pudră 1 linguriță
- orez a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul într-un wok mare la foc mediu și gătiți caju, amestecând, timp de câteva minute până se rumenesc, apoi folosiți o lingură cu fante pentru a scoate pe o farfurie.
-
Pasul 2
Condimentează bine puiul, mărește focul și gătește 5-10 minute sau până se rumenesc bine. Scoateți-o pe o farfurie. Gatiti telina, ardeii iuti si ardeii verzi si rosii timp de 5 minute sau pana cand se inmoaie si se rumenesc la margini. Adăugați usturoiul, ghimbirul, boabele de piper și ceapa de primăvară și gătiți timp de 1 minut.
-
Pasul 3
Amestecați împreună făina de porumb, vinul de orez shaoxing și sosul de soia pentru a forma o pastă, apoi adăugați treptat 200 ml de apă în timp ce amestecați, urmat de zahăr. Se introduce în tigaie împreună cu puiul și caju și se fierbe timp de 10 minute sau până când sosul s-a îngroșat și totul este bine acoperit. Serviți cu orez și ardei iute, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 287
- Gras 14.1g
- Saturează 2.4g
- Carbohidrați 8.9g
- Zaharuri 5.2g
- Fibră 2.8g
- Proteină 29.6g
- Sare 0,8g