Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pui la cuptor cu anghinare si lamaie

Pui la cuptor cu anghinare si lamaie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Puiul este tava copt in vin alb, usturoi, lamaie si anghinare, scotand in evidenta aroma lor de nuca. Ideal pentru prânzul de duminică servit cu cartofi fripți crocanți.


Ingrediente

  • ceapă 1, tăiate în felii
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • lămâie 1, tăiat în optimi
  • vin alb 250 ml
  • pui 1, aproximativ 2 kg
  • anghinare 4, sufocaturi răzuite
  • ulei de masline
  • pătrunjel 1 buchet, tocat grosier

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170/gaz 5. Pune ceapa, usturoiul, lămâia și vinul alb în fundul unei caserole mari și pui deasupra. Asezoneaza bine.

    Adăugați anghinarea pe margine și stropiți cu ulei. Gatiti 1 ora si 20 de minute sau pana cand puiul este fiert (verificati prin perforarea pulpei, sucurile ar trebui sa curga limpede. Daca nu, continuati sa gatiti pana cand o fac).

  • Pasul 2

    Ridicați puiul din tigaie și odihniți-l timp de 15 minute, păstrați legumele calde. Se amestecă pătrunjelul prin legumele din tigaie și se servește cu puiul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 796
  • Carbohidrați 14.8g
  • Proteină 71,5g
  • Gras 48.3g
  • Sare 0,79g
  • Saturate 13.7g
  • Fibră 0,8g
#Pui #cuptor #anghinare #lamaie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *