Tipul bucătăriei:
Pui la cuptor cu anghinare si lamaie
- serveste 4
- Uşor
Puiul este tava copt in vin alb, usturoi, lamaie si anghinare, scotand in evidenta aroma lor de nuca. Ideal pentru prânzul de duminică servit cu cartofi fripți crocanți.
Ingrediente
- ceapă 1, tăiate în felii
- usturoi 3 cuișoare, zdrobite
- lămâie 1, tăiat în optimi
- vin alb 250 ml
- pui 1, aproximativ 2 kg
- anghinare 4, sufocaturi răzuite
- ulei de masline
- pătrunjel 1 buchet, tocat grosier
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170/gaz 5. Pune ceapa, usturoiul, lămâia și vinul alb în fundul unei caserole mari și pui deasupra. Asezoneaza bine.
Adăugați anghinarea pe margine și stropiți cu ulei. Gatiti 1 ora si 20 de minute sau pana cand puiul este fiert (verificati prin perforarea pulpei, sucurile ar trebui sa curga limpede. Daca nu, continuati sa gatiti pana cand o fac).
-
Pasul 2
Ridicați puiul din tigaie și odihniți-l timp de 15 minute, păstrați legumele calde. Se amestecă pătrunjelul prin legumele din tigaie și se servește cu puiul.
Informatii nutritionale
- Kcals 796
- Carbohidrați 14.8g
- Proteină 71,5g
- Gras 48.3g
- Sare 0,79g
- Saturate 13.7g
- Fibră 0,8g