Tipul bucătăriei:
Pui la cuptor, neprăjit
- face 8 bucăți
- Uşor
Aceasta este o alternativă strălucitoare cu calorii scăzute la puiul prăjit tradițional. De asemenea, este potrivit pentru congelare, așa că faceți un lot mare și pregătiți o rezervă de pui crocant, suculent!
Ingrediente
- pesmet panko 100g
- boia afumată fierbinte 2 lingurițe
- sare de usturoi 1 linguriță
- oregano uscat 1 linguriță
- făină simplă 2 linguri, condimentate bine
- ouă 2, bătut
- coapse de pui cu os 8, pielea și excesul de grăsime eliminate
- ulei de pulverizare
Metodă
-
Pasul 1
Aruncați pesmetul cu boia de ardei, sare de usturoi și oregano și puneți-l într-un castron puțin adânc. Puneți făina și ouăle în încă 2 boluri separate.
-
Pasul 2
Praful coapselor în făină, apoi ou, apoi pesmet condimentat. Repetați cu restul.
-
Pasul 3
Transferați puiul într-o tavă mică tapetată cu hârtie de copt. Congelați neacoperit, apoi acoperiți cu folie alimentară și înghețați până când este necesar.
-
Pasul 4
Pentru dezghețare, desfășurați puiul, așezați-vă pe un raft peste o cutie de prăjire și lăsați-o peste noapte la frigider pentru a dezgheța.
-
Pasul 5
Pentru a găti, încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Lăsați puiul pe raft, astfel încât căldura să poată circula dedesubt. Dați fiecărei coapse un spray de ulei, apoi coaceți timp de 45-50 de minute până când sunt crocante, aurii și fierte.
Informatii nutritionale
- Kcals 172
- Gras 6.7g
- Saturează 1.7g
- Carbohidrați 12.8g
- Zaharuri 0,3g
- Fibră 0,9g
- Proteină 14.8g
- Sare 0,6g