Tipul bucătăriei:
Pui la grătar cu fasole albă și varză
- servește 2
- Un mic efort
Ideea rapidă pentru pieptul de pui: gata rapid în 25 de minute, această rețetă pentru două include un amestec ușor de fasole albă și varză care face o masă rapidă în mijlocul săptămânii.
Ingrediente
- piept de pui fără piele 1 mare
- ulei de masline
- lămâie 1, zestrat și suc
- ceapa verde 5, feliate mărunt
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- varza creata 250g, mărunțit
- fasole cannelini 400g tablă, clătită și scursă
- supă de pui 200 ml
- crema dubla 100 ml
Metodă
-
Pasul 1
Fluturați pieptul de pui tăindu-l pe jumătate orizontal pentru a face 2 bucăți mai subțiri. Puneți puiul între 2 foi de folie alimentară și bateți ușor cu un ciocan de carne sau cu un sucitor pentru a se aplatiza la o grosime uniformă. Se amestecă 1 lingură de ulei de măsline cu 1 lingură de suc de lămâie, jumătate din coajă și câteva condimente și se freacă peste tot puiul. Se lasă la marinat în timp ce începeți fasolea.
-
Pasul 2
Înmoaieți albii de ceapă de primăvară și usturoiul în uleiul rămas într-o tigaie. Se amestecă varza și coaja rămasă un minut, apoi se adaugă fasolea și ciorba. Fierbeți timp de 8-10 minute până când varza este fragedă și stocul aproape totul dispărut.
-
Pasul 3
Între timp, încălziți o tigaie până la fumatul fierbinte, apoi adăugați puiul și gătiți timp de 2-3 minute pe fiecare parte până când este gătit și carbonizat.
-
Pasul 4
Se amestecă restul de suc de lămâie și smântână în fasole cu verdeață de ceapă de primăvară și se încălzește înainte de condimentare. Se servește cu puiul la grătar.
Informatii nutritionale
- Kcals 549
- Gras 36.3g
- Carbohidrați 22g
- Fibră 14g
- Proteină 33,8g
- Sare 0,4g