Tipul bucătăriei:
Pui la gratar cu iaurt si salata de grau bulgar
- serveste 2
- Puțin efort
Marinada ușoară pentru acest pui asigură că prepararea unei mese delicioase la mijlocul săptămânii este rapidă și ușoară. Încercați să folosiți fripturi de miel în loc de pui și să amestecați niște mentă tocată prin grâul bulgar.
Ingrediente
- iaurt natural 5 linguri
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- semințe de chimen 1 lingura
- lămâie 1, suc
- pulpe de pui dezosate și fără piele 4 mari
- grâu bulgar 100 g
- supă de pui proaspăt, fierbinte
- arpagic sau patrunjel sau coriandru un pumn de una sau un amestec, tocat grosier
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați iaurtul, usturoiul, chimenul și 1 lingură suc de lămâie. Se toarnă peste pui și se lasă la marinat 10 minute. Între timp, puneți grâul bulgar într-un bol și acoperiți cu supa. Se lasa 10 minute sa se inmoaie si sa absoarba lichidul. Scurgeți orice exces.
-
Pasul 2
Scoateți puiul din marinadă și puneți-l pe grătar la foc mediu, întorcându-l o dată până când este fiert, aproximativ 8-10 minute. Se amestecă ierburile prin grâul bulgar cu sucul de lămâie rămas și se servește cu puiul.
Informatii nutritionale
- Kcals 433
- Gras 7.7g
- Saturate 2.5g
- Carbohidrați 42.4g
- Fibră 0,3g
- Proteină 51.2g
- Sare 0,8g