Tipul bucătăriei:
Pui la gratar Mojito
- serveste 4
- Puțin efort
Am dat pui la grătar o întorsătură de mojito în această rețetă de grătar de vară. Romul și zahărul se caramelizează bine atunci când sunt gătite împreună într-o marinadă – fii atent la asta în timp ce se gătește și ajustează grătarul pentru a obține o piele frumos rumenită, fără prea multă înnegrire. De asemenea, puteți grătar puiul dacă doriți. Se serveste cu orez si o salata de rosii.
Această rețetă de pui la grătar surprinde aroma unui mojito clasic. Consultați, de asemenea, mai multe dintre rețetele noastre grozave de pui la grătar.
Ingrediente
- bucăți de pui 4, tobe sau piept pe os
- mentă sau rom alb 3 linguri
- lime sau orez basmati sau salată verde crocantă
- avocado feliat a servi
Metodă
-
Pasul 1
Pune bucățile de pui într-o pungă ziploc cu crenguțele de mentă. amestecați romul, coaja de lămâie și sucul și zahărul și adăugați-l în pungă împreună cu niște condimente. Închideți punga și masați în marinată. marinați cel puțin 30 de minute sau până la 24 de ore.
-
Pasul 2
încălziți grătarul. Așezați bucățile de pui pe un grătar așezat peste o tavă și grătar pe ambele părți până când bucățile sunt gătite – acest lucru poate dura până la 25 de minute pentru bucăți mai mari. dacă au mai rămas suc de marinată în pungă, le puteți folosi pentru a unge puiul, dar gătiți-l bine după ce le-ați folosit – nu terminați puiul cu el. serviți cu felii de lime pentru a le stoarce.
Informatii nutritionale
- Kcals 378
- Gras 19.4g
- Carbohidrați 20.6g
- Fibră 0,5g
- Proteină 24.4g
- Sare 0,3g