Tipul bucătăriei:
Pui mexican adobo
- serveste 4
- Uşor
Sosul Adobo este profund și afumat, cu o căldură blândă de la ardei iute chipotle. Frecați pulpele de pui, apoi grătar și serviți cu salată pentru un prânz sănătos, dar copios
Publicat:
Încercați această rețetă de pui la grătar cu sos adobo, apoi verificați tinga de pui, fajitas de pui, enchiladas de pui și mai multe rețete în stil mexican.
Ingrediente
- ardei iute chipotle uscat 4
- rosii 8-10
- oțet de mere 75 ml
- usturoi 5 cuișoare
- zahăr brun deschis moale 2 linguri
- boabe de piper negru 1 lingura
- chimen măcinat 1 lingura
- scorțișoară măcinată ½ linguriță
- picioare de pui 4
- salată a servi
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ardeiul chipotle într-un castron, acoperiți cu suficientă apă tocmai fiartă pentru a acoperi și lăsați timp de 30 de minute să se rehidrateze. Scoateți, rezervând apa de înmuiat și îndepărtați semințele. Pune toate ingredientele, cu excepția puiului, plus 1 linguriță de sare, într-un blender sau robot de bucătărie și adaugă apa de înmuiat și amestecă până la omogenizare completă. Se toarnă într-o tigaie și se aduce la fierbere. Lăsați să se reducă 15-20 de minute, până când capătă consistența ketchupului – amestecați la fiecare 5 minute pentru a nu se lipi. Luați de pe foc și lăsați să se răcească, apoi turnați într-un borcan sterilizat. Se va păstra o lună la frigider.
-
Pasul 2
Aceasta este marinada perfectă pentru carne înainte de a o pune pe grătar sau de a o găti la cuptor. Pune pulpele de pui într-un castron cu suficient adobo pentru a le acoperi, apoi masează bine și dă la rece cel puțin o oră, de preferință peste noapte.
-
Pasul 3
Prăjiți puiul la grătar până când este gătit, ungeți cu mult adobo în timp ce se gătește, sau încălziți cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6 și prăjiți puiul timp de 40-45 de minute, până când este caramelizat și fiert, ungeți cu sos la fiecare 10-15 minute. Serviți cu o salată.
-
Pasul 4
Alternativ, pentru o variantă vegană de tacos al pastor, feliați țelină subțire și ungeți niște adobo pe fiecare felie. Așezați feliile pe o frigărui, așezați-le pe o tavă și gătiți la 200C/ventilator 180C/gaz 6 timp de 1 oră până se caramelizează și țelina se înmoaie. Scoateți, feliați și serviți pe tortilla de porumb.
Informatii nutritionale
- Kcals 311
- Gras 16.4g
- Saturate 4.4g
- Carbohidrați 18.1g
- Zaharuri 16.3g
- Fibră 3.9g
- Proteină 20.9g
- Sare 1.5g