Skip to content

Tipul bucătăriei:

O tavă de copt acoperită cu pulpe de pui acoperite cu un sos maro

Pui mexican adobo

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Sosul Adobo este profund și afumat, cu o căldură blândă de la ardei iute chipotle. Frecați pulpele de pui, apoi grătar și serviți cu salată pentru un prânz sănătos, dar copios


Încercați această rețetă de pui la grătar cu sos adobo, apoi verificați tinga de pui, fajitas de pui, enchiladas de pui și mai multe rețete în stil mexican.

Ingrediente

  • ardei iute chipotle uscat 4
  • rosii 8-10
  • oțet de mere 75 ml
  • usturoi 5 cuișoare
  • zahăr brun deschis moale 2 linguri
  • boabe de piper negru 1 lingura
  • chimen măcinat 1 lingura
  • scorțișoară măcinată ½ linguriță
  • picioare de pui 4
  • salată a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți ardeiul chipotle într-un castron, acoperiți cu suficientă apă tocmai fiartă pentru a acoperi și lăsați timp de 30 de minute să se rehidrateze. Scoateți, rezervând apa de înmuiat și îndepărtați semințele. Pune toate ingredientele, cu excepția puiului, plus 1 linguriță de sare, într-un blender sau robot de bucătărie și adaugă apa de înmuiat și amestecă până la omogenizare completă. Se toarnă într-o tigaie și se aduce la fierbere. Lăsați să se reducă 15-20 de minute, până când capătă consistența ketchupului – amestecați la fiecare 5 minute pentru a nu se lipi. Luați de pe foc și lăsați să se răcească, apoi turnați într-un borcan sterilizat. Se va păstra o lună la frigider.

  • Pasul 2

    Aceasta este marinada perfectă pentru carne înainte de a o pune pe grătar sau de a o găti la cuptor. Pune pulpele de pui într-un castron cu suficient adobo pentru a le acoperi, apoi masează bine și dă la rece cel puțin o oră, de preferință peste noapte.

  • Pasul 3

    Prăjiți puiul la grătar până când este gătit, ungeți cu mult adobo în timp ce se gătește, sau încălziți cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6 și prăjiți puiul timp de 40-45 de minute, până când este caramelizat și fiert, ungeți cu sos la fiecare 10-15 minute. Serviți cu o salată.

  • Pasul 4

    Alternativ, pentru o variantă vegană de tacos al pastor, feliați țelină subțire și ungeți niște adobo pe fiecare felie. Așezați feliile pe o frigărui, așezați-le pe o tavă și gătiți la 200C/ventilator 180C/gaz 6 timp de 1 oră până se caramelizează și țelina se înmoaie. Scoateți, feliați și serviți pe tortilla de porumb.

Informatii nutritionale

  • Kcals 311
  • Gras 16.4g
  • Saturate 4.4g
  • Carbohidrați 18.1g
  • Zaharuri 16.3g
  • Fibră 3.9g
  • Proteină 20.9g
  • Sare 1.5g
#Pui #mexican #adobo
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *