Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de pui Normandia

Pui normandie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Preparați un lot din acest fel de mâncare de pui reconfortantă, prietenoasă cu congelatorul. Dacă vă simțiți cu fructe, prăjiți felii de mere fără miez într-un buchet de unt până devin aurii, apoi amestecați înainte de a le reîncălzi.


Ingrediente

  • ulei de masline
  • picioare de pui 6
  • lardone de bacon 200 g
  • ceapa 2, tocate fin
  • țelină 2 batoane, tocate marunt
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • făină simplă 1 lingura
  • cidru uscat 500 ml
  • supă de pui 150 ml
  • cimbru 2 crengute
  • frunza de dafin 1
  • crème fraîche 150 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Încinge 2 linguri ulei într-o caserolă mare cu capac. Se condimentează pulpele de pui și se prăjesc în reprize pe toate părțile până devin aurii și crocante, apoi se scot. Se adaugă lardonele de slănină și se prăjesc până s-a eliberat o parte din grăsime, apoi se adaugă ceapa și țelina. Gatiti pana devine translucid, apoi adaugati usturoiul si prajiti inca un minut inainte de a amesteca in faina. Adaugati cidrul si lasati-l sa clocoteasca un minut inainte de a adauga bulionul, cimbrul si frunza de dafin. Se aduce din nou la fiert, se condimentează bine și se adaugă pulpele de pui. Se acopera cu un capac sau cu folie, se da la cuptor pentru 40 de minute, apoi se scoate puiul si se tine la cald.

  • Pasul 2

    Se amestecă crème fraîche în sos și se întoarce pe plită pentru a bule și se îngroașă, apoi adaugă iar puiul. Pentru a îngheța, se răcește complet, se împarte în porții și se îngheață, acoperit. Pentru reîncălzire, dezghețați la frigider peste noapte, apoi reîncălziți la cuptor timp de 30 de minute la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4 până când este fierbinte. Serviți cu piure de cartofi sau paste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 503
  • Gras 34.6g
  • Saturate 13.8g
  • Carbohidrați 9.2g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 32.3g
  • Sare 1.2g
.
#Pui #normandie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *