Skip to content

Tipul bucătăriei:

Escalope de pui pane, acoperita cu sos de rosii si branza, servita cu salata

Pui parmigiana

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Parerea noastră despre un fel de mâncare clasică, această rețetă de pui parmigiana (sau pui parmezan) este ușoară și gata în doar 30 de minute


Încercați această rețetă reconfortantă de pui parmigiana, apoi verificați șnițelul de pui, Kievs de pui, cacciatore de pui și multe dintre cele mai bune rețete de pui.

Ingrediente

  • pesmet uscat 75 g
  • parmezan sau grana padano 30 g, plus 1 lingura pentru a termina
  • piept de pui fara piele 2
  • făină simplă 1 lingura, bine asezonata
  • ou 1, bătut
  • ulei de masline
  • sos de paste rosii si chilli 4 linguri
  • busuioc câteva frunze
  • mozzarella 1 bila, feliata
  • rachetă 50 g
  • oțet balsamic

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se amesteca pesmetul si parmezanul ras si se condimenteaza.

  • Pasul 2

    Tăiați pieptul de pui prin mijloc și deschideți ca o carte, dar păstrați cele două părți conectate. Puneți între foile de folie alimentară și zdrobiți-le cu un sucitor până la 1/2 cm grosime. Pudrați escalopele în făină, scufundați-le în oul bătut, apoi ungeți-le în pesmet de parmezan.

  • Pasul 3

    Se încălzește un strop de ulei într-o tigaie antiaderentă. Gatiti puiul 2-3 minute pe fiecare parte pana devine crocant si auriu.

  • Pasul 4

    Ridicați puiul pe o tavă de copt. Se pune peste sosul de rosii, se adauga putin busuioc, apoi se pune mozzarella si mai mult parmezan. Coaceți 15 minute, până când brânza se topește și clocotește. Se serveste cu rucola imbracata cu cate 1 lingurita de balsamic si ulei de masline.

Informatii nutritionale

  • Kcals 611
  • Gras 25.7g
  • Saturate 13.1g
  • Carbohidrați 38.2g
  • Zaharuri 4.1g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 56g
  • Sare 1.8g
#Pui #parmigiana
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.