Tipul bucătăriei:
Pui sambal oelek malaysian cu sos dulce și fierbinte
- serveste 4
- Uşor
Sosul nostru preferat de ardei iute, sambal oelek, face o marinadă ușoară pentru pulpele de pui. Următoarea etapă este rapidă, pui la grătar sau la grătar și servește cu sos suplimentar ca o baie. Prietenii și familia le vor plăcea asta.
Încercați acest fel de mâncare de pui în stil malaezian, apoi verificați și adobo-ul nostru cu pui de inspirație filipineză.
Ingrediente
- pulpe de pui dezosate, fără piele 8
- ulei
- fasole verde gătită a servi
- orez basmati aburit a servi
marinata
- sos chilli sambal oelek sau sriracha 2 linguri
- sos dulce de soia (ketjap manis) 2 linguri
- ghimbir Bucata de 3 cm, rasa
- zahăr brun moale 3 linguri
- orez vin Oțet 3 linguri
- lămâie verde 1, suc
- coriandru 1 lingura
- curcumă 1 lingura
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați marinada (fără usturoi) și lăsați jumătate deoparte pentru un sos de scufundare. Se amestecă puiul cu marinada rămasă și usturoiul, se lasă 1 oră, sau acoperit peste noapte, la frigider.
-
Pasul 2
Încinge o tigaie pentru grătar sau grătar. Stropiți puiul cu puțin ulei la grătar și asezonați cu sare și piper. Prăjiți până când apar urme pe fiecare parte, aproximativ 3-4 minute fiecare.
-
Pasul 3
Serviți cu fasole verde, orez și sosul dulce și iute.
Informatii nutritionale
- Kcals 358
- Gras 16.1g
- Carbohidrați 21.7g
- Fibră 0,4g
- Proteină 31.3g
- Sare 1.9g