Skip to content

Tipul bucătăriei:

1920

Pui Satay cu ridichi si salata de menta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Puiul Satay cu ridichi și salată de mentă este o opțiune excelentă pentru atunci când aveți nevoie de o masă rapidă, la un preț bun, la mijlocul săptămânii. Salata proaspătă și crocantă funcționează foarte bine cu puiul lipicios.


Ingrediente

  • eşalotă 4, tocate fin
  • coriandru ½ linguriță
  • chimen măcinat ½ linguriță
  • curcumă ¼ linguriță
  • sos de pește 1 lingura
  • unt de arahide 3 linguri (folositi netede sau crocante)
  • Pulpe de pui 4, tăiați în bucăți mici
  • pâine sau roti a servi (optional)

salata de ridichi cu menta

  • castravete ¼
  • lămâie verde 1, suc
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • ardei iute roșu 1, tocat fin
  • sos de pește 1 lingura
  • ridichi 100 g, feliate
  • mentă un buchet mic, doar frunze

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați o mână de frigărui de lemn în apă fierbinte timp de 20 de minute. Amesteca jumatate din salota tocata, coriandru, chimen, turmeric, sos de peste si unt de arahide, apoi adauga 2 linguri de apa clocotita pentru a face un sos. Se amestecă cu puiul și se lasă 15 minute (puteți marina câteva ore dacă doriți să faceți înainte).

  • Pasul 2

    Pentru a face salata, tăiați castraveții în jumătate pe lungime, apoi scoateți semințele cu o linguriță și tăiați-le subțiri. Pune într-un castron sucul de lămâie, zahărul, ardeiul iute, sosul de pește și restul de eșalotă. Se amestecă până se dizolvă zahărul, apoi se amestecă cu ridichile și castravetele și menta.

  • Pasul 3

    Așezați frigăruile cu 3-4 bucăți de pui. Prăjiți timp de aproximativ 6 minute pe fiecare parte, ungeți cu o marinadă suplimentară până când este fiert. Serviți cu salată și turtă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 370
  • Carbohidrați 10.4g
  • Proteină 44.2g
  • Gras 17.1g
  • Sare 3,56g
  • Fibră 2.2g
#Pui #Satay #ridichi #salata #menta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *