Tipul bucătăriei:
Pui Satay cu ridichi si salata de menta
- serveste 2
- Uşor
Puiul Satay cu ridichi și salată de mentă este o opțiune excelentă pentru atunci când aveți nevoie de o masă rapidă, la un preț bun, la mijlocul săptămânii. Salata proaspătă și crocantă funcționează foarte bine cu puiul lipicios.
Ingrediente
- eşalotă 4, tocate fin
- coriandru ½ linguriță
- chimen măcinat ½ linguriță
- curcumă ¼ linguriță
- sos de pește 1 lingura
- unt de arahide 3 linguri (folositi netede sau crocante)
- Pulpe de pui 4, tăiați în bucăți mici
- pâine sau roti a servi (optional)
salata de ridichi cu menta
- castravete ¼
- lămâie verde 1, suc
- zahăr tos auriu 1 lingura
- ardei iute roșu 1, tocat fin
- sos de pește 1 lingura
- ridichi 100 g, feliate
- mentă un buchet mic, doar frunze
Metodă
-
Pasul 1
Înmuiați o mână de frigărui de lemn în apă fierbinte timp de 20 de minute. Amesteca jumatate din salota tocata, coriandru, chimen, turmeric, sos de peste si unt de arahide, apoi adauga 2 linguri de apa clocotita pentru a face un sos. Se amestecă cu puiul și se lasă 15 minute (puteți marina câteva ore dacă doriți să faceți înainte).
-
Pasul 2
Pentru a face salata, tăiați castraveții în jumătate pe lungime, apoi scoateți semințele cu o linguriță și tăiați-le subțiri. Pune într-un castron sucul de lămâie, zahărul, ardeiul iute, sosul de pește și restul de eșalotă. Se amestecă până se dizolvă zahărul, apoi se amestecă cu ridichile și castravetele și menta.
-
Pasul 3
Așezați frigăruile cu 3-4 bucăți de pui. Prăjiți timp de aproximativ 6 minute pe fiecare parte, ungeți cu o marinadă suplimentară până când este fiert. Serviți cu salată și turtă.
Informatii nutritionale
- Kcals 370
- Carbohidrați 10.4g
- Proteină 44.2g
- Gras 17.1g
- Sare 3,56g
- Fibră 2.2g