Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Satay de pui

Pui Satay

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Animați-vă ora cina cu acest preparat parfumat de pui în stil thailandez. De asemenea, are un gust grozav servit rece ca un picnic sau fel de mâncare de petrecere.


Ingrediente

  • tobe de pui fără piele 6
  • pulpe de pui fără piele 6
  • lămâie verde 1 coaja si suc
  • tulpini de iarbă de lămâie 2 tocate grosier
  • ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare tăiate grosier
  • catei de usturoi 3
  • unt de arahide 2 linguri
  • curcumă ½ linguriță
  • chimen măcinat ½ linguriță
  • conserva de crema de cocos 160 ml
  • coriandru 1 buchet, tocat grosier

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați bucăți adânci în pulpe de pui și pulpe de pui, apoi puneți într-un recipient mare. Puneți coaja și sucul de lămâie, tulpinile de iarbă de lămâie, bucăți de ghimbir, căței de usturoi, untul de arahide, turmeric, chimion măcinat, crema de nucă de cocos și 1 linguriță de sare într-un procesor, apoi amestecați până se omogenizează. Tăiați gros o grămadă de coriandru, apoi adăugați la amestec. se toarnă marinada peste pui, apoi se da la rece cel puțin 2 ore.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 190c/170c ventilator/gaz 5. Tapetați 1-2 tăvi mari cu folie și ungeți cu puțin ulei. Întindeți puiul peste tăvi și prăjiți timp de 1 oră sau până când puiul este gătit și stratul devine auriu și ușor carbonizat pe alocuri.

#Pui #Satay
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *