Skip to content

Tipul bucătăriei:

O oală de metal umplută cu friptură de pui, tăiței de sticlă și legume cu frunze verzi

Pui Semur

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Uşor

Semur este un fel de mâncare consistent în care un pui întreg este gătit într-un bulion gros de soia cu tăiței vermicelli – iarbă de lămâie, soia și ardei iute sunt prezente în multe feluri de mâncare din insulele strâmtorii Torres, influențate de multiculturalismul de acolo.


Această rețetă de pui semur este un extract din Mabu Mabu de Nornie Bero (22 GBP, Hardie Grant). Pentru mai multe preparate din Strâmtoarea Torres, încercați Rețetele lui Nornie pentru namas și scones cu seminte de vaci.

Ingrediente

  • Toată găina 1,5 kg
  • ulei vegetal 4 linguri
  • ceapă 1, feliat
  • usturoi 5 cuișoare, tocate
  • ghimbir Bucata de 10 cm, decojită și tăiată mărunt
  • tulpini de lemongrass 2, zdrobit și tocat în bucăți de 5 cm
  • pasta de ardei iute 1 lingura
  • sos de soia 250 ml
  • bere neagră (de preferință Guinness) sau bulion de legume 750 ml
  • boabe întregi de piper negru 1⁄2 linguriță
  • tăiței vermicelli 250 g
  • ceapa verde 120 g, tocat
  • pak choi sau chard 250 g, feliate
  • orez gatit a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se unește puiul în bucăți mari și groase (se lasă pe os). Se încălzește uleiul într-o oală mare la foc mare și se rumenește puiul, întorcându-l cu clește până când bucățile sunt aurii peste tot. Adăugați ceapa, usturoiul, ghimbirul, lemongrass și pasta de ardei iute și continuați să gătiți câteva minute până când ceapa se rumenește.

  • Pasul 2

    Adăugați soia și gătiți timp de 10-15 minute. Reduceți focul la mediu, adăugați berea și boabele de piper, aduceți amestecul la fiert și gătiți, acoperit, timp de 30-40 de minute sau până când puiul este fiert și tocmai cade de pe os. Cand este gata, varsati taiteii intr-un vas termorezistent, acoperiti cu apa tocmai fiarta si lasati sa stea pana cand taiteii sunt transparente. Se scurge si se adauga in oala cu puiul si legumele.

  • Pasul 3

    Adăugați ceapa primăvară și verdeața, apoi gătiți timp de 10 minute. Serviți cu orez în boluri.

Informatii nutritionale

  • Kcals 439
  • Gras 17.3g
  • Saturate 3.5g
  • Carbohidrați 35.9g
  • Zaharuri 9.6g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 28.4g
  • Sare 4.7g
#Pui #Semur
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *