Tipul bucătăriei:
Pui tandoori tăiat cu chutney de coriandru
- serveste 4
- Puțin efort
Puiul tandoori ar trebui să fie mai mult despre aromă decât o culoare roșie sau roz de zi. Această versiune modernă a unui clasic la pachet este îmbrăcată cu chutney proaspăt.
Ingrediente
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ghimbir 40 g, decojite și ras
- coriandru o grămadă mică, tocată mărunt
- iaurt grecesc 100 ml
- paprika 1½ linguriță
- pulpe întregi de pui 9
- lămâi 2, 1 tăiat în felii și prăjit
- chapatis a servi
AMESC DE CONDIȚII TANDORI
- boabe de piper negru 1 lingura
- semințe de chimen ½ linguriță
- seminte de coriandru 1 lingura
- bat de scortisoara bucata de 5 cm
- piper roșu 1 lingura
Chutney de coriandru și caju
- coriandru o grămadă mare
- mentă o mână de frunze
- suc de lămâie 3-4 lingurite
- ardei iute verde 1
- usturoi 1 cuișoare mic
- ghimbir o bucată mică, decojită
- zahăr pudră 1 lingura
- nuci caju 2 linguri, înmuiate în apă clocotită timp de 10 minute
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți condimentele tandoori într-o tigaie uscată apoi măcinați într-o râșniță de condimente. Puneți într-un castron mare cu usturoiul, ghimbirul, coriandru, iaurt, boia de ardei și 1 linguriță sare apoi amestecați bine. Scoateți pielea puiului și faceți 3 tăieturi adânci în fiecare pulpă. Adăugați zeama de lămâie. Adăugați puiul în amestecul de iaurt și acoperiți complet în amestec. Marinați la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
-
Pasul 2
Frigarui pulpele pe frigarui lungi de metal, impingand cate o frigaruie prin fiecare parte a fiecarei coapse. Se presară cu sare.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Pune frigăruile pe un grătar pus peste o tavă și gătește-le 40-50 de minute până când sunt fierte și încep să devină maro foarte închis la margini, răsturnându-le. o dată sau de două ori.
-
Pasul 4
Pentru a face chutney, amestecați toate ingredientele într-un piure neted, cu suficientă apă pentru a face un chutney cu lingură. Se serveste cu jumatati de lamaie si chapatis.
Informatii nutritionale
- Kcals 435
- Gras 29.4g
- Saturate 8.6g
- Carbohidrați 7.5g
- Fibră 0,5g
- Proteină 34.8g
- Sare 1.6g