Skip to content

Tipul bucătăriei:

12836

Pui tandoori tăiat cu chutney de coriandru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Puiul tandoori ar trebui să fie mai mult despre aromă decât o culoare roșie sau roz de zi. Această versiune modernă a unui clasic la pachet este îmbrăcată cu chutney proaspăt.


Ingrediente

  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir 40 g, decojite și ras
  • coriandru o grămadă mică, tocată mărunt
  • iaurt grecesc 100 ml
  • paprika 1½ linguriță
  • pulpe întregi de pui 9
  • lămâi 2, 1 tăiat în felii și prăjit
  • chapatis a servi

AMESC DE CONDIȚII TANDORI

  • boabe de piper negru 1 lingura
  • semințe de chimen ½ linguriță
  • seminte de coriandru 1 lingura
  • bat de scortisoara bucata de 5 cm
  • piper roșu 1 lingura

Chutney de coriandru și caju

  • coriandru o grămadă mare
  • mentă o mână de frunze
  • suc de lămâie 3-4 lingurite
  • ardei iute verde 1
  • usturoi 1 cuișoare mic
  • ghimbir o bucată mică, decojită
  • zahăr pudră 1 lingura
  • nuci caju 2 linguri, înmuiate în apă clocotită timp de 10 minute

Metodă

  • Pasul 1

    Prăjiți condimentele tandoori într-o tigaie uscată apoi măcinați într-o râșniță de condimente. Puneți într-un castron mare cu usturoiul, ghimbirul, coriandru, iaurt, boia de ardei și 1 linguriță sare apoi amestecați bine. Scoateți pielea puiului și faceți 3 tăieturi adânci în fiecare pulpă. Adăugați zeama de lămâie. Adăugați puiul în amestecul de iaurt și acoperiți complet în amestec. Marinați la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

  • Pasul 2

    Frigarui pulpele pe frigarui lungi de metal, impingand cate o frigaruie prin fiecare parte a fiecarei coapse. Se presară cu sare.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Pune frigăruile pe un grătar pus peste o tavă și gătește-le 40-50 de minute până când sunt fierte și încep să devină maro foarte închis la margini, răsturnându-le. o dată sau de două ori.

  • Pasul 4

    Pentru a face chutney, amestecați toate ingredientele într-un piure neted, cu suficientă apă pentru a face un chutney cu lingură. Se serveste cu jumatati de lamaie si chapatis.

Informatii nutritionale

  • Kcals 435
  • Gras 29.4g
  • Saturate 8.6g
  • Carbohidrați 7.5g
  • Fibră 0,5g
  • Proteină 34.8g
  • Sare 1.6g
#Pui #tandoori #tăiat #chutney #coriandru
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *