Tipul bucătăriei:
Pui tikka masala
- serveste 8
- Uşor
Felul de mâncare preferat al Marii Britanii este o rețetă hibridă de curry indian născută în Marea Britanie. Asigurați-vă că puiul dvs. se rumenește frumos pe margini pentru a adăuga aromă pentru o tikka masala parfumată și delicioasă.
Faceți această tikka masala clasică de pui, apoi verificați rețetele noastre sănătoase de pui tikka masala, pui cu unt, korma de pui și mai multe rețete de pui curry.
Ingrediente
- piept de pui 4, fiecare tăiat în 4-6 bucăți
- pastă de curry tikka masala 1 borcan
- unt
- coriandru o mână mică, tocată
sosuri
- ulei pentru prăjit
- ceapă 1, tocat fin
- garam masala 1 lingura
- roșii feliate tavă de 400 g
- piure de tomate 2 lingurite
- zahăr 2 lingurite
- crema dubla cutie de 142 ml
- migdale măcinate 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Pune puiul într-un castron și adaugă 4 linguri de pastă tikka, amestecă bine și lasă timp de o oră.
-
Pasul 2
Intre timp, pentru a face sosul se incinge putin ulei intr-o cratita si se caleste ceapa pana se inmoaie si incepe sa se rumeneasca. Adăugați garam masala și gătiți timp de un minut, apoi adăugați roșiile tocate, piureul de roșii și zahărul și aduceți totul la fiert. Gatiti 10-15 minute pana rosiile se ingroasa apoi adaugati smantana si migdalele si fierbeti 2-3 minute.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Răspândiți bucățile de pui pe un grătar peste o tavă și gătiți timp de 15 minute până când sunt fierte.
-
Pasul 4
Se adauga puiul in sos, se condimenteaza cu sare si se amesteca cu un nod de unt si coriandru.