Tipul bucătăriei:
Pui ușor cu unt
- servește 4 persoane
- Uşor
Acest lucru va deveni sigur un favorit al familiei! Puteți folosi orice pastă de curry aveți pentru a face acest lucru … este combinația de unt, migdale și iaurt care creează în mod magic un sos atât de bogat, cremos.
Încercați acest curry de pui cu unt, apoi verificați korma de pui, biryani de pui, tikka masala de pui și mai multe rețete de curry de pui.
Ingrediente
- piept de pui fără piele 500g, tăiate în bucăți
- turmeric măcinat 1 linguriță
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, curățată și rasă
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- lămâie 1/2, suc
- unt 35g
- ceapă 1 mare, feliat subțire
- makhani sau altă pastă de curry 3 linguri
- piure de tomate 1 lingură
- migdale macinate 2 linguri
- iaurt natural plin de grăsimi 175 ml
- supă de pui 150ml
- coriandru o mână de frunze
- orez basmati a servi
Metodă
-
Pasul 1
Aruncați puiul cu turmeric, ghimbir, usturoi, suc de lămâie și ½ linguriță de sare. Încălziți untul într-o tigaie mare, apoi fierbeți ceapa timp de 10 minute până se înmoaie și începe să devină aurie. Se adaugă pasta de curry și piureul de roșii și se fierbe timp de 3 minute. Adăugați puiul și gătiți până când este opac.
-
Pasul 2
Se amestecă migdalele și iaurtul într-un castron, apoi se amestecă în tigaie și se fierbe timp de 2-3 minute. Adăugați bulionul și fierbeți ușor timp de 10 minute. Se împrăștie peste coriandru și se servește cu orez basmati.
Informatii nutritionale
- Kcals 346
- Gras 16.6g
- Saturează 6.2g
- Carbohidrați 10.7g
- Zaharuri 8.6g
- Fibră 2.7g
- Proteină 37.1g
- Sare 1,58g