Tipul bucătăriei:
Pui ușor tandoori
- servește 3-4
- Uşor
Coapse întregi de pui aromate cu turmeric, pastă de curry, lămâie și pudră de ardei iute, apoi servite alături de o baie simplă de iaurt cu menta și salată laterală zingy
Ingrediente
- pulpe întregi de pui 8
- iaurt natural 150ml
- madras sau altă pastă de curry 2 linguri
- turmeric măcinat 2 lingurițe
- pudră de ardei iute 1 linguriță
- lămâie ½, suc
- naan, roti sau chapatis încălzit a servi
SALATĂ
- roșii 4, cubulete
- castravete ½, tăiat cubulețe
- ceapa rosie ¼, tăiat cubulețe
- lămâie o stoarcere de suc
SOS DE MENTURĂ DE IOGUR
- iaurt natural 100 ml
- sos de menta 2 lingurițe
Metodă
-
Pasul 1
Scoateți coajele de pe coapse (pentru un chef de bucătărie, aplatizați coajele, puneți-le pe o tavă de copt și gătiți-le 30 de minute într-un cuptor 200C / ventilator 180C / gaz 6 pentru cioburi de pui super-crocante). Folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia 3-4 tăieturi adânci în coapse până la os.
-
Pasul 2
Pune într-un castron iaurtul, pasta de curry, condimentele și sucul de lămâie și condimentează bine. Adăugați coapsele și aruncați pentru a acoperi. Se lasă la marinat cel puțin 30 de minute (chiar mai bine dacă puteți lăsa puțin mai mult).
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Aranjați coapsele pe o foaie mare de copt și puneți-le în cuptor timp de 40-50 de minute sau până când sunt fierte și fierbeți la margini.
-
Pasul 4
În timp ce gătiți puiul, amestecați ingredientele salatei cu un praf bun de sare și aruncați. Se amestecă iaurtul și sosul de mentă și se condimentează. Serviți puiul cu salata, sosul și pâinea caldă, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 278
- Gras 13.9g
- Saturează 3.9g
- Carbohidrați 10.1g
- Zaharuri 9.6g
- Fibră 2.3g
- Proteină 27g
- Sare 0,8g