Tipul bucătăriei:
Pulpă condimentată de miel cu fluturi cu sos de lămâie conservată
- serveste 8
- Puțin efort
Această rețetă de pulpă condimentată de miel cu fluturi cu sos de lămâie conservată este grozavă la grătar. Marinada picant și dressingul de lămâie conservat luminează acest lucru pentru vară. Este grozav pentru o întâlnire de familie
Ingrediente
- pulpă de miel 2,5 kg, cu os îndepărtat și cu fluturi
- ceapa 2, feliate
- frunze de salata a servi
- linte beluga neagră gătită a servi (optional)
Marinada
- otet de vin rosu 2 linguri
- ulei de măsline extra virgin 2 linguri
- sos de soia 1 lingura
- fulgi de ardei iute de aleppo 1 lingura
- coriandru 1 lingura
- chimen măcinat 1 lingura
- fenicul măcinat 1 lingura
Sos de lamaie conservat
- lamai conservate 3
- ulei de măsline extra virgin 3 linguri
- otet de vin alb 2 linguri
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
- patrunjel sau menta 1 lingura
- măsline verzi 3 linguri, feliate
- capere1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Puneți carnea într-un vas de copt puțin adânc și acoperiți cu ingredientele pentru marinată. Se condimentează, se acoperă cu folie alimentară și se da la rece peste noapte sau până la 48 de ore. Aduceți din nou la temperatura camerei înainte de a găti.
-
Pasul 2
Pentru grătar, încălziți cărbunii și când sunt gri/roz, întindeți-i pe părțile laterale ale grătarului și puneți o tigaie pentru picurare în mijloc. Acest lucru va permite mielului să se gătească fără aprinderi. Grătar timp de 20 de minute pe fiecare parte.
-
Pasul 3
Sau se încălzește cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Pune mielul pe ceapă într-o tavă de copt. Gatiti 40-50 de minute pana cand un termometru pentru carne indica 60C in partea cea mai groasa (pentru carnea roz). Odihnește-te 10 minute sub folie și apoi feliezi.
-
Pasul 4
Se amestecă ingredientele pentru dressing și se condimentează. Serviți carnea cu dressing, puțină salată și linte fiartă, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 479
- Gras 30.4g
- Saturate 11.7g
- Carbohidrați 3.7g
- Fibră 0,9g
- Proteină 47g
- Sare 1g