Tipul bucătăriei:
Pulpă de miel cu fluturi cu marinată de boia afumată
- serveste 6
- Puțin efort
Un adevărat spectacol pentru grătar și o nouă modalitate grozavă de a găti un pulpă de miel. Când este topită, pasta de gutui sau membrillo face o glazură instantanee la grătar, încercați-o și pe fructe de mare sau carne de porc. Cumpărați de la delicatese spaniole sau încercați Tiptree Quince Jelly (de la Waitrose sau tiptree.com).
Ingrediente
- boia afumată, chimen și semințe de fenicul 1 lingurita fiecare, zdrobita
- usturoi 3 cuișoare, zdrobite
- şofran 1 linguriță, zdrobită
- otet de vin rosu 2 linguri
- ulei de masline
- pulpă de miel aproximativ 2 kg, dezosat și cu fluturi plat (cereți măcelarul să facă acest lucru)
- pastă de gutui (membrillo) 100g, topit sau folosiți dulceață de smochine sau
- chutney de mere
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați boiaua, chimenul, semințele de fenicul, usturoiul, șofranul, oțetul și un strop de ulei într-un vas de sticlă puțin adânc. Se condimentează și se freacă peste miel. Se marina la frigider pentru 2 ore sau peste noapte.
-
Pasul 2
Încinge grătarul. Tamponează carnea cu prosoape de bucătărie și asezonează bine. Gatiti la foc indirect timp de 15-20 de minute pe fiecare parte pentru mielul roz si ungeti cu gutuia topita in ultimele 5 minute. Odihnește-te sub folie timp de 15 minute înainte de a tăia felii. Serviți cu o salată de roșii cherry.