Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pulpă de miel cu fluturi cu marinată de boia afumată

Pulpă de miel cu fluturi cu marinată de boia afumată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Un adevărat spectacol pentru grătar și o nouă modalitate grozavă de a găti un pulpă de miel. Când este topită, pasta de gutui sau membrillo face o glazură instantanee la grătar, încercați-o și pe fructe de mare sau carne de porc. Cumpărați de la delicatese spaniole sau încercați Tiptree Quince Jelly (de la Waitrose sau tiptree.com).


Ingrediente

  • boia afumată, chimen și semințe de fenicul 1 lingurita fiecare, zdrobita
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • şofran 1 linguriță, zdrobită
  • otet de vin rosu 2 linguri
  • ulei de masline
  • pulpă de miel aproximativ 2 kg, dezosat și cu fluturi plat (cereți măcelarul să facă acest lucru)
  • pastă de gutui (membrillo) 100g, topit sau folosiți dulceață de smochine sau
  • chutney de mere

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați boiaua, chimenul, semințele de fenicul, usturoiul, șofranul, oțetul și un strop de ulei într-un vas de sticlă puțin adânc. Se condimentează și se freacă peste miel. Se marina la frigider pentru 2 ore sau peste noapte.

  • Pasul 2

    Încinge grătarul. Tamponează carnea cu prosoape de bucătărie și asezonează bine. Gatiti la foc indirect timp de 15-20 de minute pe fiecare parte pentru mielul roz si ungeti cu gutuia topita in ultimele 5 minute. Odihnește-te sub folie timp de 15 minute înainte de a tăia felii. Serviți cu o salată de roșii cherry.

#Pulpă #miel #fluturi #marinată #boia #afumată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *