Tipul bucătăriei:
Pulpă de miel cu mechoui friptă cu labneh de mentă
- serveste 6
- Uşor
Mielul Mechoui este în mod tradițional prăjit într-o groapă ore în șir pentru a da carne frageda care se topește. Gătirea lungă și lentă într-un cuptor scăzut repetă acest lucru.
Ingrediente
- unt 100g, moale
- ienibahar măcinat 1/2 linguriță
- boia afumată fierbinte ½ linguriță
- scorțișoară măcinată 1/2 linguriță
- curcumă 1/2 linguriță
- chimen măcinat 1/2 linguriță
- fulgi de chilli 1/2 linguriță
- piper negru 1/2 linguriță
- ghimbir o bucata mare de marimea unei nuci, rasa fin
- pulpă de miel 1 (aproximativ 2 kg)
- usturoi 3 cuișoare, tăiate în bucăți
- ceapa 2 mari, tăiate în felii groase, rotunde de 3 cm
- pâine plate din Orientul Mijlociu încălzit pentru a servi
LABNEH
- iaurt grecesc 500 ml
- mentă un buchet mic, tocat
- ulei de masline
CUSCUS
- ceapa verde 1 legatura tocata, inclusiv bucatele verzi
- lămâie 1, cu coaja si zeama
- coriandru o grămadă, tocată
- cuscus gigant 300 g
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face labneh, amestecați iaurtul, menta și ½ linguriță de sare. Se pune intr-o sita tapetata cu muselina sau o carpa j curata peste un vas si se lasa la scurs peste noapte la frigider. Când sunteți gata de servit, turnați într-un vas și stropiți cu puțin ulei de măsline.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140/gaz 3. Se amestecă untul cu condimentele și ghimbirul și se condimentează cu ½ linguriță de sare. Faceți incizii pe tot mielul, suficient de adânci pentru a ține așchiile de usturoi și a le înfige. Uscați mielul cu hârtie de bucătărie, apoi frecați untul condimentat peste tot și asezonați cu sare.
-
Pasul 3
Puneți feliile de ceapă în fundul unei forme și puneți mielul deasupra. Se toarnă în jurul unei cani mici de apă. Acoperiți strâns cu un cort dublu strat de folie, apoi dați la cuptor. Gatiti 5 ore, apoi scoateti folia, dam cuptorul pana la 190C/ventilator 170C/gaz 5 si gatiti inca ½ ora. Odihnește-te în timp ce faci cușcușul.
-
Pasul 4
Puneti ceapa primavara, sucul de lamaie si coaja si coriandru intr-un castron mare si asezonati bine. Gătiți cușcușul în apă clocotită cu sare până când se înmoaie, aproximativ 6-8 minute (nu îl lăsați prea moale). Se scurge foarte bine, apoi se varsa in bolul cu ceapa primavara si se arunca.
-
Pasul 5
Serviți mielul tăiat în bucăți cu cușcușul, labneh cu mentă, pâine și sucul de gătit din tavă.
Informatii nutritionale
- Kcals 882
- Gras 47,9g
- Saturate 25.9g
- Carbohidrați 48,9g
- Fibră 4.6g
- Proteină 61,7g
- Sare 1.6g