Tipul bucătăriei:
Pulpa de miel friptă cu rozmarin și sos de vin roșu
- serveste 6
- Uşor
Perfect pentru o friptură de duminică: pulpă de miel împodobită cu rozmarin, gătită lent timp de o oră și jumătate. Serviți cu cantități generoase de vin roșu și sos de coacăze roșii. Ideal servit cu cartofi fripți și kale.
Ingrediente
- pulpă de miel 1, aproximativ 2½ kg
- ulei de masline
- rozmarin 3-4 crengute
- sare de mare
sos de vin roșu
- ceapă 1, tocat
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- morcov 1, curatata si tocata grosier
- țelină 1 tulpină, spălată și tocată grosier
- vin roșu 300 ml
- supa de miel 500 ml
- jeleu de coacăze roșii 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Pune mielul într-o tavă de prăjire mică și freci cu ulei de măsline pe toată suprafața. Faceți găuri în miel cu un cuțit mic și ascuțit și înfigeți câteva crenguțe de rozmarin în fiecare. Se presară cu fulgi de sare de mare.
-
Pasul 2
Se prăjește timp de 1 oră și jumătate. Lăsați să se odihnească acoperit cu folie pentru cel puțin 30 de minute în timp ce faceți sosul.
-
Pasul 3
Pentru a face sosul, prăjiți toate legumele în 1 lingură ulei de măsline până se rumenesc bine. Se adauga sucul de la miel, vinul rosu si bulionul si se fierbe pana scade la jumatate. Se amestecă jeleul de coacăze până se dizolvă.
Se strecoară lichidul într-o cană și se servește fierbinte.
Informatii nutritionale
- Kcals 557
- Carbohidrați 4.1g
- Proteină 60.3g
- Gras 31.6g
- Sare 1.26g
- Saturate 14.3g
- Fibră 0,3g