Tipul bucătăriei:
Pulpă de miel gătită cu cartofi
- serveste 6
- Uşor
Această rețetă de pulpă de miel gătită cu cartofi este o modalitate foarte ușoară de a hrăni o mulțime pentru prânzul de duminică. Cartofii sunt gătiți împreună cu mielul, ceea ce înseamnă mult mai puțin timp în pregătirea bucătăriei.
Ingrediente
- pulpă de miel 2,5 kg
- sunca de parma 6 felii
- usturoi 4 cuișoare
- lămâie 1, zestă
- rozmarin 2 crengute
- unt 25 g, moale
- Cartofi Maris Piper 2 kg, decojite și tăiate în felii de 1 cm
- stoc de legume proaspăt, preparat până la 500 ml
sos
- unt 25 g
- ulei de masline 1 lingura
- cepe roșii 4 mici, decojite și tăiate felii
- făină simplă 1 lingura
- vin roșu sau porto 250 ml
- supa de miel sau vita cub proaspăt sau concentrat, preparat până la 600 ml
- jeleu de coacăze roșii 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 230c/ventilator 210c/gaz 8. Începeți prin a face incizii adânci pe toată partea cărnoasă a pulpei de miel folosind un cuțit mic. bate sunca de parma, usturoiul, coaja de lamaie si jumatate de rozmarin intr-un robot de bucatarie. Asezonați cu piper și cu degetele, împingeți amestecul în inciziile din miel. Trageți restul de rozmarin în crenguțe și împingeți o crenguță în fiecare incizie. Untul se întinde pe suprafața cărnii și se condimentează bine.
-
Pasul 2
Se condimentează cartofii, se aranjează într-o tavă și se toarnă supa. Se pune mielul deasupra si se frige 15 minute. Reduceți căldura la 180c/ventilator 160c/gaz 4 și continuați să gătiți încă 1 oră și 15 minute.
-
Pasul 3
În timp ce mielul se gătește, faceți sosul. Se încălzește untul și uleiul de măsline într-o cratiță, se adaugă ceapa și se fierbe până se rumenesc. Adăugați făina și gătiți încă 30 de secunde. Se toarnă vinul roșu, se aduce la fierbere și se reduce la jumătate. Adăugați bulionul, jeleul de coacăze și continuați să gătiți timp de 5 minute. Se condimenteaza si se serveste cu mielul si cartofi.