Tipul bucătăriei:
Pulpă de miel înăbușită, umplută cu stafide, nuci de pin și cimbru
- serveste 6
Un preparat foarte special de friptură de miel. Umplutura se face rapid si usor, spelta perlata este usor de gatit si functioneaza bine cu toate celelalte arome – nuci de pin, stafide, cimbru si patrunjel. Puneți într-o tigaie cu păstârnac și morcovi apoi gătiți în bulion și vin timp de 23/4 ore. Veți fi recompensat cu cel mai bun prânz de duminică pe care să îl împărtășiți cu familia și prietenii.
Ingrediente
- eşalotă banană 2, tocate fin
- ulei de masline
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- spelta perlata 250 g
- supă de pui 1,3 litri
- nuci de pin 50 g, prăjită
- stafide aurii 60 g
- frunze de cimbru 2 lingurite
- pătrunjel cu frunze plate o mână mare, tocată
- pulpa de miel 1,6 kg, dezosat
- vin roșu 250 ml
- păstârnac tânăr 400 g, decojite și tăiate felii groase
- morcovi tineri 400 g, curățate și feliate groase
- otet de vin rosu 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Într-o cratiță mare, înmoaie ușor eșalota în 2 linguri de ulei de măsline timp de aproximativ 8 minute, amestecând des până când se înmoaie și se tentă de aur. Adăugați usturoiul și gătiți încă un minut, apoi adăugați spelta și amestecați pentru a se îmbrăca în ulei. Acum adăugați 750 ml de bulion și aduceți la fiert, acoperiți parțial, reduceți focul și fierbeți ușor timp de aproximativ 45 de minute, sau până când bulionul a fost absorbit.
-
Pasul 2
Scoateți 200g de speltă fiartă (puțin peste un sfert), puneți într-un bol și amestecați nucile de pin prăjite, stafidele, cimbru și 2 linguri de pătrunjel tocat. Asezoneaza bine.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200c/gaz 7. Dacă pulpa de miel este deja rulată și legată, tăiați sfoara veche și întindeți carnea plat, cu pielea în jos. Asezonați, apoi întindeți amestecul de speltă și nuci de pin peste miel, lăsând un chenar de 3 cm la margini și rulați de pe una dintre părțile lungi pentru a-l închide, legând la intervale lungimi de sfoară de bucătărie, pentru a-l ține ferm într-un cilindric. formă. Pune mielul într-o tavă rezistentă, cu cusătura în jos, înconjoară-l cu păstârnac și morcovi și stropește-i cu 2 linguri de ulei.
-
Pasul 4
Frigeți mielul și legumele timp de 30 de minute, până devin aurii, apoi scoateți legumele cu o lingură cu fantă și dați cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Turnați vinul și 550 ml de bulion rămas în tava de miel și acoperiți bine cu folie, folosind mănuși de cuptor pentru a vă proteja mâinile. Se frige timp de 2 ore 45 de minute, pana cand mielul este extrem de fraged.
-
Pasul 5
Adăugați legumele fripte în spelta rezervată într-o tavă separată, împreună cu oțetul de vin roșu, pătrunjelul rămas și condimentele după gust. Se acopera cu folie si se lasa la racit.
-
Pasul 6
Cand mielul este fiert se scoate tava si se odihneste 15 minute. Turnați excesul de grăsime din tava de prăjire. Reincalzim spelta la cuptor in timp ce mielul se odihneste, apoi feliati mielul gros, aruncand sfoara, si serviti cu sucul din tigaie din tava si amestecul cald de spelta si legume fripte.
Informatii nutritionale
- Kcals 916
- Carbohidrați 46g
- Proteină 66.1g
- Gras 48.3g
- Sare 0,5g
- Fibră 8.7g