Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de pulpă de miel friptă cu umplutură de rozmarin și caise

Pulpă de miel umplută cu rozmarin și caise

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Aflați cum să vă umpleți pulpa de miel cu ajutorul pas cu pas din bucătăria de testare a măslinelor


Ingrediente

  • pulpa de miel dezosata aproximativ 2,2 kg
  • rozmarin 4 crengute, 2 crengute tocate marunt
  • pătrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
  • salvie o grămadă mică, tocată mărunt
  • pesmet uscat 60 g
  • caise uscate 100g, tocat
  • eşalotă 2, tocate fin
  • nuci 60g, prajite si tocate
  • ulei de masline

MARINADA

  • foi de dafin 4
  • vin alb 200 ml
  • ceapa 2, sferturi
  • usturoi 3 cuișoare

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți pulpa de miel cu pielea în jos pe o placă și deschideți-o astfel încât să fie plat (desfaceți-o dacă este necesar). Faceți tăieturi în carne pe lungime, dar nu până la capăt, astfel încât să obțineți o suprafață mai mare de carne. Se condimentează bine pe ambele părți și se pune într-o pungă mare resigilabilă, apoi se adaugă toate ingredientele pentru marinată cu cele 2 crenguțe întregi de rozmarin și 100 ml ulei. Puneți într-un recipient cu partea etanșă în sus și lăsați-l la rece timp de 24 de ore.

  • Pasul 2

    Pune într-un castron mare ierburile, pesmetul, caise, eșapa și nucile tăiate mărunt, asezonează și amestecă bine cu mâinile. Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Scoateți carnea din marinadă și amestecați 4 linguri de lichid de marinată în umplutură.

  • Pasul 3

    Întindeți umplutura pe partea de carne a mielului și îndoiți-le peste părți, sigilând umplutura.

  • Pasul 4

    Faceți două sau trei noduri în jurul mielului pentru a se menține în loc în timp ce fixați totul.

  • Pasul 5

    Legați un capăt într-un nod dublu cu sfoară de bucătărie.

  • Pasul 6

    Faceți o buclă cu sfoara și trageți peste vârful mielului coborând-o peste primul nod, strângând aproximativ 3 cm în jos.

  • Pasul 7

    Repetați până când întregul picior este fixat, apoi terminați cu un alt nod dublu.

  • Pasul 8

    Puneți într-o tavă de prăjire cu pielea în sus, cu ceapa, usturoiul și ierburile din marinadă (păstrați lichidul rămas pentru sos), asezonați și stropiți cu mai mult ulei de măsline. Coaceti 40 de minute, apoi coborati cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 si gatiti inca 40-50 de minute, sau pana cand temperatura interioara este de 65C. Stați sub folie timp de 20 de minute înainte de a tăia și de a servi cu fripturi, verdeață și sos.

Informatii nutritionale

  • Kcals 658
  • Gras 36.4g
  • Saturate 8.9g
  • Carbohidrați 15.3g
  • Fibră 2.7g
  • Proteină 62.1g
  • Sare 0,5g
.
#Pulpă #miel #umplută #rozmarin #și #caise
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *