Skip to content

Tipul bucătăriei:

Friptură Pulpe De Porc Cu Sos De Mere

Pulpă de porc friptă cu trosnet perfect și ambrozie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8-10
  • Uşor

Friptura de porc suculentă face un prânz perfect de duminică în familie, iar acesta vine cu secretul unui trosnet perfect, precum și o rețetă ușoară de sos de mere care este atât de bună încât se numește ambrozie.


Ingrediente

  • picior de porc Piesa de 3-4 kg, pielea a marcat foarte bine
  • otet de vin alb 200 ml
  • ulei vegetal
  • lămâie 1, suc
  • sare 2 lingurite
  • cartofi 4 mari, decojite și tăiate la jumătate
  • făină simplă
  • supă de pui sau apa 500ml pentru sos

SOS DE MERE

  • mere Bramley 4, decojite și tocate
  • unt

Metodă

  • Pasul 1

    Începe cu o zi înainte. se fierbe ibricul și se pune carnea de porc într-o chiuvetă curată. se toarnă apă clocotită peste piele pentru a o opări. se scurge si se lasa sa se usuce cel putin 10 minute. Pune carnea de porc într-un vas mare. amestecați oțetul, 2 linguri de ulei vegetal, sucul de lămâie și sarea, turnați peste carnea de porc și frecați peste tot. pune la frigider peste noapte, neacoperit, astfel incat pielea sa aiba sanse sa se usuce.

  • Pasul 2

    A doua zi, se încălzește cuptorul la 150c/ventilator 130c/gaz 2. Pune cartofii în tava (vor acționa ca un trivet pentru carnea de porc). Așezați carnea de porc deasupra și turnați o jumătate de cană de apă în fundul formei. Acoperiți toată tava cu folie și gătiți la cuptor timp de 3 ore.

  • Pasul 3

    Scoateți folia și creșteți temperatura la 220c/ventilator 200c/gaz 6. Mai fierbeți încă o oră, sau până când pielea a trosnit corespunzător.

  • Pasul 4

    Pentru a face sosul de mere, puneți într-o tigaie merele, un nod mare de unt și 100 ml apă. Acoperiți și gătiți la foc blând timp de 15-20 de minute până când merele se prăbușesc într-un sos.

  • Pasul 5

    Luați carnea de porc din cuptor și lăsați să se odihnească timp de 30 de minute. Luați cartofii din tigaie și aruncați-i (sau păstrați-i pentru a mânca mai târziu cu un ou prăjit și niște chilli tocat).

  • Pasul 6

    Pentru a face sosul, puneți tava de prăjire la foc mediu și îndepărtați cea mai mare parte din grăsime. Adăugați 1 lingură de făină și amestecați bine, luând toate bucățile din tigaie și grăsimea. Adăugați treptat bulionul sau apa și măriți focul pentru a aduce la foc mic, amestecând tot timpul. se fierbe 10 minute si se condimenteaza daca este nevoie. Serviți carnea de porc cu sosul și sosul de mere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 763
  • Gras 41.3g
  • Saturate 15.5g
  • Carbohidrați 25.7g
  • Fibră 2.8g
  • Proteină 73,7g
  • Sare 2.06g
#Pulpă #porc #friptă #trosnet #perfect #și #ambrozie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *