Tipul bucătăriei:
Pulpe de pui Grillstock „Stil competiție”.
- servește 4-6
- Uşor
Încercați această rețetă câștigătoare de pui la grătar de la fondatorii Grillstock Jon Finch și Ben Merrington și învățați cum să faceți un sos BBQ autentic din Carolina de Sud și un amestec secret pentru grătar.
Ingrediente
- pulpe întregi de pui 12
- Sos BBQ din Carolina de Sud 250 ml (vezi mai jos)
Masa de pui Grillstock
- sare de mare 2 linguri
- zahar brun 2 linguri
- paprika 2 linguri
- sare de usturoi 1 lingura
- sare de telina 1 lingura
- praf de ardei iute 2 lingurite
- piper negru 1 lingura
Sos BBQ din Carolina de Sud
- muștar american al francezului 240 ml
- mustar englezesc 2 linguri
- miere curgătoare 150 ml
- oțet de cidru 60 ml
- ketchup 2 linguri
- zahăr brun moale 1 lingura
- sos Worcestershire 2 lingurite
- Frank’s Red Hot Sos (sau alt sos iute american) 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face sosul BBQ amestecați toate ingredientele și țineți la rece până când aveți nevoie de el. Veți folosi jumătate pentru această rețetă, iar restul se va păstra pentru câteva săptămâni.
-
Pasul 2
Se amestecă toate ingredientele pentru frecare.
-
Pasul 3
Pudrați pulpele de pui peste tot cu ungetul de pui.
-
Pasul 4
Rulați coapsele astfel încât pielea să fie învățată, apoi împachetați bine într-un vas de prăjire din folie de unică folosință, cu pielea în sus. Întindeți un buton de unt pe partea superioară a fiecărei coapse și presărați mai multă frecare.
-
Pasul 5
Dacă folosiți un afumător, setați-l să se gătească la 110C (225F) și afumați pulpele în tavă timp de aproximativ 1,5 ore. Scoateți cu grijă din tavă apoi continuați să gătiți pe barele afumătorului încă o oră sau până când este gătit.
-
Pasul 6
Dacă folosiți un grătar obișnuit, puneți tava cu pulpe la căldură indirectă timp de 30 de minute, adăugând o mână de chipsuri de grătar la cărbuni și închideți capacul pentru a crea fum. Transferați pulpele direct pe grătarul BBQ, gătind încă 15-20 de minute sau până când sunt fierte.
-
Pasul 7
Pentru a termina, turnați sosul BBQ într-o oală și înmuiați în coapsele fierbinți, scuturând orice picături înainte de a servi.