Skip to content

Tipul bucătăriei:

1217

Pulpe de rață cu napi și vin roșu

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Încercați cea mai bună rețetă de pulpă de rață pentru a încânta o mulțime de 6 persoane. Côtes du Rhône este vinul ideal pentru sosul de vin roșu, completând perfect acest fel de mâncare suculent.


Ingrediente

  • pulpe de rață 6
  • ulei de masline
  • eşalotă 18 mici, decojite
  • zahăr tos auriu 2 lingurite
  • bacon afumat sau gammon afumat 200 g, tăiate în bucăți de 2 cm
  • vin roșu precum Côtes du Rhône, 1 sticla
  • piure de tomate 1 lingura
  • cimbru 3-4 crengute
  • napi mici 750g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Înțepăți partea de piele a pulpelor de rață de aproximativ 5 ori pentru a ajuta grăsimea topită să scape. Frecati fiecare cu putin ulei de masline pentru a le da drumul si sare din belsug. Rumeniți rața într-o caserolă mare, foarte fierbinte, timp de 5-6 minute, cu pielea în jos.

    Se răstoarnă și se rumenește pe cealaltă parte timp de 3 minute înainte de a se scoate din tigaie. Turnați cu grijă toată grăsimea de rață, cu excepția a 2 linguri, într-un castron pentru a o folosi altă dată. Întoarceți caserola pe plită.

  • Pasul 2

    Adăugați eșalota și gătiți timp de 5-6 minute, întorcându-le regulat până încep să se rumenească. Se împrăștie peste zahăr și se fierbe până capătă un aspect închis de culoarea mierii.

    Adăugați slănină sau gammon și gătiți încă 2-3 minute, amestecând des până abia începe să se coloreze. Adăugați vinul (care va ridica orice bucăți gustoase care s-au prins) și amestecați piureul de roșii. Aduceți la fiert.

  • Pasul 3

    Întoarceți pulpele de rață în tigaie, cu pielea în sus, asigurându-vă că sunt cuibărite în sucuri și nu stau deasupra. Se toarnă cu cimbru, se acoperă și se fierbe în centrul cuptorului timp de 1 oră. Între timp, coada și curățați bine napii, dar nu-i curățați de coajă.

    Scoateți tava din cuptor și adăugați napii, punându-i în jurul raței și eșalotei. Se dau înapoi la cuptor pentru 40 de minute până când rața este foarte fragedă. Când este gata, lăsați vasul să stea timp de 10 minute. Îndepărtați capacul și îndepărtați cu linguriță cât mai mult posibil din excesul de grăsime care va zăbovi în partea de sus.

    Gustați, condimentați sosul și serviți. Aceasta se potrivește foarte bine cu orz perlat fiert, amestecat cu pătrunjel tocat, piper și o pufă de unt.

Informatii nutritionale

  • Kcals 456
  • Carbohidrați 14.6g
  • Proteină 36.8g
  • Gras 22.9g
  • Sare 1.7g
  • Saturate 7.1g
  • Fibră 3.5g
#Pulpe #rață #napi #și #vin #roșu
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *