Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Pulpe de Rata Fripta Cu Piure De Cartofi Dulci

Pulpe de rață friptă cu piure de cartofi dulci

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Cauți ceva diferit de servit la o ocazie specială? Această rețetă servește 6, iar combinația de pulpe fragede de rață cu vin alb și piure de cartofi dulci vă va mulțumi cu siguranță. Sfat de top: păstrați grăsimea de rață pentru cartofii prăjiți de mâine.


Ingrediente

  • pulpe de rață 6, înțepat peste tot cu o furculiță
  • eşalotă 12
  • ienibahar ¼ linguriță
  • foi de dafin 2
  • vin alb 300 ml
  • pătrunjel un buchet mic, tocat

PIURE DE CARTOFI DULCI

  • cartofi dulci 2 mari, decojite și tăiate în bucăți
  • unt
  • nucşoară

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Puneți pulpele de rață într-un singur strat într-o tavă mare și puneți eșalota și foile de dafin în jurul pulpelor. Amestecați ienibaharul cu ½ linguriță de sare și presărați puțin pe fiecare picior. Se prăjește timp de 1 oră. Scoateți aproape toată grăsimea (păstrați-o pentru cartofi fripți dacă doriți), apoi adăugați vinul și dați-o la cuptor pentru 20 de minute pentru a termina gătitul.

  • Pasul 2

    Între timp, fierbeți la abur sau fierbeți cartofii dulci până când se înmoaie, apoi zdrobiți-le cu un nod mare de unt și o răzătoare de nucșoară și asezonați bine. Pune câte o lingură de piure pe fiecare farfurie și sprijină o pulpă de rață de ea, pune niște eșalotă și sos în jurul ei și presară pătrunjel.

Informatii nutritionale

  • Kcals 389
  • Gras 16.9g
  • Saturate 5.7g
  • Carbohidrați 24.4g
  • Fibră 2.7g
  • Proteină 30.3g
  • Sare 0,46g
#Pulpe #rață #friptă #piure #cartofi #dulci
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *