Tipul bucătăriei:
Pulpe de rață friptă cu piure de cartofi dulci
- serveste 6
- Uşor
Cauți ceva diferit de servit la o ocazie specială? Această rețetă servește 6, iar combinația de pulpe fragede de rață cu vin alb și piure de cartofi dulci vă va mulțumi cu siguranță. Sfat de top: păstrați grăsimea de rață pentru cartofii prăjiți de mâine.
Ingrediente
- pulpe de rață 6, înțepat peste tot cu o furculiță
- eşalotă 12
- ienibahar ¼ linguriță
- foi de dafin 2
- vin alb 300 ml
- pătrunjel un buchet mic, tocat
PIURE DE CARTOFI DULCI
- cartofi dulci 2 mari, decojite și tăiate în bucăți
- unt
- nucşoară
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Puneți pulpele de rață într-un singur strat într-o tavă mare și puneți eșalota și foile de dafin în jurul pulpelor. Amestecați ienibaharul cu ½ linguriță de sare și presărați puțin pe fiecare picior. Se prăjește timp de 1 oră. Scoateți aproape toată grăsimea (păstrați-o pentru cartofi fripți dacă doriți), apoi adăugați vinul și dați-o la cuptor pentru 20 de minute pentru a termina gătitul.
-
Pasul 2
Între timp, fierbeți la abur sau fierbeți cartofii dulci până când se înmoaie, apoi zdrobiți-le cu un nod mare de unt și o răzătoare de nucșoară și asezonați bine. Pune câte o lingură de piure pe fiecare farfurie și sprijină o pulpă de rață de ea, pune niște eșalotă și sos în jurul ei și presară pătrunjel.
Informatii nutritionale
- Kcals 389
- Gras 16.9g
- Saturate 5.7g
- Carbohidrați 24.4g
- Fibră 2.7g
- Proteină 30.3g
- Sare 0,46g