Tipul bucătăriei:
Pusins cu cinci condimente, ghimbir și soia
- serveste 6
- Uşor
Îmbunătățește aroma de poussin cu 5 condimente, ardei iute roșu și ghimbir în această rețetă chinezească. Serviți cu o mulțime de orez aburit pentru a absorbi aromele și asigurați-vă că aveți grijă de pușină de crescătorie.
https://youtube.com/watch?v=NPremHnkWM8%26hl%3Den%26fs%3D1
Ingrediente
- poussins 3
- Miere 4 linguri
- Pudră chinezească cu 5 condimente 1 lingura
- vegetal ulei
- usturoi 5 cuișoare, decojite și tăiate felii
- rădăcină de ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tăiată în bețe de chibrit
- supă de pui 250 ml
- vin roșu 125 ml
- sos de soia 100 ml
- ceapa verde 4, feliate
- ardei iute roșu 2, feliate fin
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Se condimentează pușinii, se pun într-un vas mare de friptură și se stropesc cu miere și 5 condimente. Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie, prăjește usturoiul și ghimbirul timp de 2 minute, apoi adaugă toate lichidele. Se fierbe timp de 10 minute apoi se toarnă peste pușini și se acoperă cu folie.
-
Pasul 2
Se coace 30 de minute, apoi se indeparteaza folia, se dau cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 6 si se mai fierbe inca 20 de minute. Tăiați fiecare poussin în jumătate cu un cuțit ascuțit sau foarfece de bucătărie și puneți o lingură peste o parte din sos. Stropiți cu ceapa primăvară și ardei iute.
Informatii nutritionale
- Kcals 359
- Carbohidrați 11.2g
- Proteină 27.5g
- Gras 22.3g
- Sare 3.47g
- Saturate 5.5g
- Fibră 0,4g