Skip to content

Tipul bucătăriei:

13209

Ragoût de porc creol (Ragout de cochon)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Aceasta este piatra de temelie a cinei de Crăciun creole. Porcii sunt hrăniți în fiecare zi cu fructe de pâine, banane și guava, astfel încât carnea lor este suculentă și aromată. Această rețetă vine de la Creole Kitchen de Vanessa Bolosier (Pavilion, 25 GBP).


Ingrediente

  • umăr de porc fără piele 700 g, tăiate în bucăți
  • tei 2, suc
  • usturoi 4 cuișoare, tocate foarte fin
  • ienibahar măcinat 2 lingurite
  • ulei vegetal
  • ceapa 2, feliate
  • ceapa verde 2, tocat
  • cimbru 2 crengute
  • foi de dafin 2
  • cuișoare 1
  • habanero roșu sau scotch bonet sau chilli 1

Metodă

  • Pasul 1

    Marinați carnea de porc, la frigider, peste noapte cu zeama de la 1 lime, jumătate de usturoi, jumătate de ienibahar, sare și piper.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Scoateți carnea de porc din marinadă și uscați-o cu prosoape de hârtie. Se încălzește 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și grea la foc mediu-înalt, se prăjește carnea de porc până se rumenește peste tot. Se adaugă ceapa, ceapa primăvară, ienibaharul rămas, sare și piper, se amestecă și se rumenește câteva minute.

  • Pasul 3

    Adăugați sucul de la 1 lămâie, usturoiul rămas, crenguțele de cimbru, foile de dafin, cățelul, ardeiul iute întreg și 125 ml apă. Se acopera si se da la cuptor pentru 2 ore, pana cand carnea este foarte frageda. Serviți cu mazăre porumbei înăbușită și orez, sau cu un gratinat de legume.

#Ragoût #porc #creol #Ragout #cochon
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *