Skip to content

Tipul bucătăriei:

15141

Ragu bogat de vita cu gremolata de rozmarin

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Puteți face acest ragu cu o zi sau două înainte și hrănește o mulțime de oameni, așa că este genial dacă doriți să mergeți înainte în perioada Crăciunului. De asemenea, este grozav cu pappardelle sau piure cu usturoi.


Ingrediente

  • făină simplă pentru praf
  • tibia de vită 1,5 kg, lasat felii mari/bucati
  • ulei de masline
  • ceapa 2, tocate fin
  • morcovi 3, tăiate mărunt
  • țelină 3 tulpini, tăiate mărunt
  • usturoi 6 cuișoare, tăiate mărunt
  • rozmarin tocat pentru a face 1 lingura
  • anason stelat 1
  • vin roșu robust 1 sticla
  • passata 250 ml
  • supă de pui 1 litru
  • mămăligă instant 250 g
  • parmezan 100 g, ras
  • unt 125 g
  • pătrunjel
  • ace de rozmarin tocat pentru a face ½ lingurita
  • lămâie
  • usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Pune aproximativ 4 linguri de făină pe o farfurie și asezonează. Pudrați carnea de vită în făină și scuturați excesul. Încinge puțin ulei într-o tigaie mare antiaderentă și gătește bucățile de tibie până capătă o culoare bună. Transferați într-o caserolă rezistentă la cuptor.

  • Pasul 2

    Adaugati ceapa, morcovul, telina si usturoiul in tigaie, apoi condimentati si gatiti aproximativ 10 minute, pana se inmoaie. Adăugați rozmarinul și anasonul stelat și gătiți câteva minute. Adăugați suficient vin pentru a slăbi bucățile de pe fundul tigaii, apoi turnați totul în caserola cu carnea de vită. Adăugați passata în tigaia de vită cu restul de vin roșu, apoi aduceți la foc mic. Acoperiți tava cu folie și puneți un capac pentru a crea o etanșare bună. Transferați la cuptor și gătiți timp de 3 ore și jumătate, apoi verificați că carnea de vită este gata – doriți să se destrame ușor. Dacă nu, puneți-o din nou la cuptor pentru încă 30 de minute până la o oră.

  • Pasul 3

    Amestecați ingredientele gremolatei. Faceți mămăliga încălzind supa de pui într-o tigaie. Se toarnă mămăliga, amestecând până se omogenizează. Gatiti 4 minute, apoi bateti parmezanul si untul.

  • Pasul 4

    Servim ragu-ul cu mamaliga si stropim cu gremolata.

Informatii nutritionale

  • Kcals 729
  • Gras 33.7g
  • Carbohidrați 38.7g
  • Fibră 4g
  • Proteină 50.1g
  • Sare 1.1g
#Ragu #bogat #vita #gremolata #rozmarin
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *